Türk Futbolu tam anlamıyla dibe vurdu. Dünya Kupası elemelerinde İzlanda'ya Eskişehir'de 3-0'lık hezimete uğrayarak mağlup olan Milli Takım grubundaki şansını tamamen yitirirken özelikle TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Teknik Direktör Mircea Lucescu hedef tahtasına oturtuldular. Şikenin üzerini örtmekle övünen Demirören yaptığı yanlışların faturasını ödeyerek istifa aşamasına geldi.

LUCESU DA HEDEFTE       

Fatih Terim'in yerine Mili Takım'ın başına getirilen Romen Teknik Direktör  Mircea Lucescu da çöküşü engelleyemedi. Terim'in kadro dışı bıraktığı Arda'yı affetmekle işe başlayan Lucescu, eskilerden kurulu kadrosuyla tepki topladı. İzlanda maçında tribünde olan Romen teknik adam ve heyeti gerek takım oluşumu gerekse de oyuna müdahaleleri nedeniyle eleştirilerin odak noktasına oturdular.

FUTBOLCULARIN DURUMU

Trabzonspor'dan sadece Burak Yılmaz'ın forma giydiği takımda özellikle Arda Turan'ın tavırları bardağı taşırdı. Milli takımı bıraktığını açıklayan Arda, Lucescu'nun gelişiyle geri dönmüştü. İzlanda maçındaki görüntüsünün yanı sıra kenara alındıktan sonra gülerek arkadaşlarıyla tokalaşması Arda için tepkilerin yoğunlaşmasına yol açtı. Yusuf Yazıcı'nın oynatılmaması da bir diğer eleştiri konusu oldu.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Milli Takım rezaletinin ardından şimdi gözler bundan sonra Türkiye Futbol Federasyonu'nda neler yaşanacağına çevrildi. Dünya Kupası'na katılamamanın getirdiği hayal kırıklığı sonrasında Yıldırım Demirören ve Lucescu ile yolların ayrılması, Türk Futbolu'nun geleceğini planlayacak yeni bir yapılanmayla yola devam edilmesi gerektiği vurgulanmaya başlandı.