Trabzonspor, Süper Lig'in 29. Haftasında Göztepe'yi 4-2 mağlup ederek liderlik koltuğundaki puan farkını korudu. Karşılaşmaya Abdullah Avcı'nın devre arasında yaptığı değişiklikler adete damga vurdu.

ORTA SAHAYA DORUKHAN ETKİSİ

İkinci yarıda Berat Özdemir - Dorukhan Toköz, Trondsen - Yusuf Erdoğan ve Cornelius - Djaniny değişiklikleri ile başlayan Abdullah Avcı, bu hamleleriyle oyun üstünlüğünü ele geçirdi.

İlk yarıda %50 top oynama oranıyla oynayan bordo mavililer bu değişikliklerden sonra ikinci yarıda %61 topla oynama yüzdesine sahip oldu. Öte yandan ilk yarıda sadece 25 ikili mücadele kazanan Trabzonspor, bu hamlelerin ardından ikinci yarıda 41 ikili mücadele kazanarak orta sahayı elinde tuttu. Özellikle Dorukhan Toköz'ün oyuna dahil olmasıyla birlikte Trabzonspor'un orta alandaki etkinliği istatistiklere de yansıdı.

ABDÜLKADİR ÖMÜR DETAYI

Öte yandan Trabzonspor'da üçüncü bölgede en başarılı pas isabeti sağlayan futbolcu Abdülkadir Ömür oldu. Kaydettiği iki golle akşama damga vuran isimlerden birtanesi olan Abdülkadir, bu alanda da yakaladığı %71'lik oranla takımın en iyisi oldu.

HaberTS.com