Avrupalı turistler bu sene yaz sezonunu uzattı. Deniz tatilini tercih eden Avrupalıların ilk tercihi eşsiz güzellikteki plajlarıyla Türkiye...

İngiliz'i, Rus'u, Alman'ı şimdiden 2022 rezervasyonlarını yaptırdı bile! Koronavirüs kısıtlamaları kalkınca Avrupalılar Türkiye'ye akın etmeye başladı. Aşılama oranı da artınca uzun zamandır tatil yapamayan Avrupalı turist için yol göründü. Peki en çok ziyaret edilen Türkiye plajları hangileri?

Türkiye'nin En Güzel Plajları

KAPUTAŞ PLAJI, ANTALYA

Adını dünya basınına da duyuran Kaputaş Plajı'na ulaşım zor olsa da, kalabalıklardan uzakta bir cennet sizi bekler. Tertemiz bir plaja sahiptir.

PATARA PLAJI, ANTALYA

Patara, geçen yılın turizm teması olmuştu. Antik Kent'in yakınındaki Patara Plajı, upuzun sahiliyle bölgenin en popüler plajlarından. İngilizler plajı Avrupa'nın en temiz plajı olarak seçti.

ÇIRALI PLAJI, ANTALYA

Ormanın içine kurulan cennet plajın bulunduğu Antalya Çıralı, doğanın ve tarihin korunması adına sit alanı ilan edildi. Yabancı basında en temiz ikinci Türk plajı olarak gösterildi.

KLEOPATRA PLAJI, ALANYA

Kleopatra Plajı, Alanya Kalesi’nin eteklerinde muhteşem bir manzara sunuyor. Kayalarla çevrili bir havuzu andıran plaja binlerce turist geliyor. Suyu çok berrak hatta Kleopatra o dönem burada banyo yaparmış.

İZTUZU PLAJI, ORTACA

Tatlı ve tuzlu suyun iki tarafını çevrelediği İztuzu Plajı'nın dünyada örneği çok az. Caretta Caretta'lar da burada yaşıyor.

KELEBEKLER VADİSİ, FETHİYE

Fethiye'den kalkan teknelerle buraya ulaşılabilir. 350 metrelik kayalıklarla çevrili bu cennet Avrupalıların da gözdesi.

ÖLÜDENİZ, FETHİYE

Çevresi kapalı bir göle benzeyen Ölüdeniz’in suyu çok sakin.

İNCEKUM PLAJI, MARMARİS

Tropik bir adaya gitmek isteyenler, Kleopatra Plajı’nın tam karşısında bulunan İncekum Plajı'na gidiyor. Doğallığı hiç bozulmayan plaja traktörlerle gidiliyor.

ORTAKENT KARGI PLAJI, BODRUM

Camel Beach olarak bilinen Kargı Plajı'nın kumları arasından zambaklar çıkıyor.

SARIMSAKLI PLAJI, AYVALIK

Kuzey Ege'nin en beğenilen plajı Sarımsaklı'dır. 7 km'lik kumluk plajda tüm gününüzü geçirebilirsiniz. Suyu serindir.

KADIRGA KOYU PLAJI, ASSOS

Çanakkale'nin en iyilerinden Kadırga Koyu'ndaki plaj yeşille maviyi buluşturuyor. Taşlık plajıyla öne çıkıyor.

DİĞER PLAJLAR

AKVARYUM KOYU, BOZCAADA

AYAZMA PLAJI, BOZCAADA

AKBÜK KOYU, GÖKOVA

OVABÜKÜ KOYU, DATÇA

KUM DENİZİ HALK PLAJI, URLA

İNKUMU PLAJI, BARTIN