Epifiz bezi, beynimizin geometrik merkezinde bulunan epifiz şeklindeki küçük beyne liflerle bağlı iki ayrı yarım küreden oluşur. Beynin ortasında, iki yarım küre arasında bulunur. Melatonin üretir ve vücudumuzun ışığı algılamasında rol oynar, uyku ve uyanıklık düzenimizin yanı sıra mevsimsel işlevlerin düzenlenmesini etkiler. Epifiz bezi, sirkadiyen ritimleri düzenlemeye yardımcı olan bir hormon olan melatonin salgılar. Melatonin kişinin maruz kaldığı ışık miktarına bağlı olarak üretilir.

Epifiz bezi karanlıkta çok miktarda melatonin salgılar. Bu, melatoninin uykudaki rolünü gösterir. Birçok diyet takviyesi üreticisi, melatonini doğa bir uyku yardımı olarak sunar.   Bununla birlikte, bazı araştırmalar melatonin ve uyku arasındaki bağlantının göründüğü kadar basit olmayabileceğini öne sürüyor.  Bu araştırmacılar, epifiz bezinin çıkarılmasının, ışığa ve karanlığa normal erişimi olan sıçanlarda aktivite seviyesini etkilemediğini buldu.

Epifiz bezinin işlevinin başlangıçta düşünülenden daha karmaşık olabileceği ve rolünün hayvandan hayvana büyük ölçüde değişebileceği sonucuna vardılar.  Benzersiz bir şekilde epifiz bezi, kan-beyin bariyeri sistemi tarafından vücuttan izole edilmez. Böbrekler hariç, vücudun diğer bölgelerinden en yüksek kan akışı yüzdesini alır.  Pek çoğu, bunun fiziksel ve ruhsal dünya veya biyolojik "üçüncü göz" arasındaki bağlantı olduğunu düşünür.

Epifiz Bezi Nerede Bulunur?

Epifiz bezi, tohum büyüklüğünde bir nohut bezidir. Epifiz bezi, epifiz bezi olarak da adlandırılır. Bu konumdan, insan beyninin merkezinde simetrik olarak yer aldığı söylenir. Hipofiz bezinin arkasındaki boşlukta bulunur.  Epifiz bezi insan beyninin hemen altındadır ve gözlerle örtüşür. Almanca ‘da "epifiz bezi" olarak adlandırılan epifiz bezinin kökeni, epifiz konisi anlamına gelen epifiz konisinden gelmektedir. Epifiz bezi, ayrıntılı olarak açıklanacak nedenlerden dolayı epifiz bezi ile birlikte üçüncü göz olarak da adlandırılır. Tüm merak ettiklerinizi İfdiyeti sitesinde bulabilirsiniz.

Wim Hof Nefes Yönteminde Bilinmesi Gerekenler

Öncelikle bu yöntemde nefes alma önemlidir. Meditasyon sırasında özel nefes alma, vücuttaki oksijen seviyelerinin artmasına, dolayısıyla enerjinin artmasına yardımcı olur. Soğuk tedavisi ile vücudu soğuğa maruz bırakmak iltihabı azaltır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Bağlılık ile nefes egzersizleri yapmak ve soğuk terapinin düzenli kullanımı güçlü bir hareketsizlik yaratır. Wim Hof ​​yönteminin sağlığa etkileri nelerdir? Bağışıklık sistemini güçlendirir. Ruh sağlığını iyileştirir. Stresi azaltır. Enerjiyi arttırır. Uyku kalitesini artırır. Konsantrasyonu geliştiriyor.

Wim Hof nefes tekniğine göre soğuk su, stresle başa çıkmanın en iyi yollarından biridir.   Wim hof nefes tekniğinde yavaş yavaş nefes alma, soğuk algınlığı ve düşünmeye maruz kalma dengeyi sağlar.  Wim hof ​​yönteminde özellikle soğuk terapi tedavi yoluyla, kahverengi yağ dokusu kilo veren, iltihap önleyici etkileri olan, hormonları dengeleyen, uykuyu iyileştiren ve ruh halini iyileştiren endorfin üretir.

Nefes alma ile doğru nefes almanın inanılmaz bir potansiyeli vardır. Yüksek oksijen seviyeleri daha fazla enerji sağlar, stresi azaltır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Bağlılık ve İrade: Yöntemde ustalaşmak ve sonuçları görmek sabır gerektirdiğinden, bu üçünden en önemlisidir. Wim hof ​​yönteminin avantajları şunlardır;

  • Bağışıklık sistemini güçlendirmek
  • Atletik performansı geliştirici,
  • Stresi azaltıcı,
  • Daha iyi uyku gibi faydaları vardır. Ayrıca
  • İradeyi güçlendirmek, Konsantrasyonu artırma, Depresyonla mücadele ve
  • Tükenmişlik sonrası iyileşme sağlar.
  • Çeşitli hastalıklarla özellikle
  • Astım ve migren sorununu çözme de etkilidir.

Aralıklı Oruç Diyeti Nasıl Yapılır?

Aralıklı oruç diyetinin uzun vadeli sağlık etkileri vardır. Buna istinaden aralıklı oruç diyetleri aslında oldukça kolaydır. Açlık ilk başta bir sorundur, ancak birçoğu kendilerini daha çabuk iyi hissettiklerini ve daha fazla enerjiye sahip olduklarını bildirir. Oruç sırasında aralıklı oruç ile kilo verenler için yiyeceklere izin verilmez, ancak su, kahve, çay ve diğer kalorisiz içeceklere izin verilir. Bazı aralıklı oruç türleri, oruç sırasında az miktarda düşük kalorili yiyeceklere izin verir.

Diğer diyetlerden farkı besinlerin değil beslenmenin zamanlamasının önemli olmasıdır. Birkaç farklı yöntemi vardır.  Örneğin, bir kişi 16 saat oruç tutar ve sonra sadece 8 saat yemek yer. Bu, aralıklı orucun en yaygın şeklidir ve 16/8 yöntemi olarak bilinir. Diğer daha az yaygın yöntemlerdir.

Aralıklı Oruç İle Kilo Verenler Ve Faydaları

 Aralıklı orucun uzun yaşama yardımcı olabileceğine dair kanıtlar da var. Kemirgen çalışmaları, kalori kısıtlamasının ömrü uzatabileceğini göstermiştir.  Kalp hastalığı, diyabet, kanser ve Alzheimer hastalığı gibi hastalıklara karşı da korumaya yardımcı olduğuna inanılmaktadır. Sağlığınızı iyileştirmekle kalmaz, hayatınızı kolaylaştırır. 

Çalışmalar, aralıklı orucun çok etkili bir kilo verme aracı olabileceğini göstermiştir. Aralıklı oruç ile insanlar bel çevresinin büyük bir kısmını eritir. Bu, karın yağınızın önemli ölçüde azaldığı anlamına gelir.   Aralıklı orucun diğer standart diyetlere göre daha az kas yıkımına neden olduğu biliniyor. İfdiyeti sitesini ziyaret ederek bilgi ve hizmet alabilirsiniz.

not : hekim tavsiyesi değildir. hekiminize danışınız.