MİT ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin düzenlemiş olduğu ortak operasyon sonrasında, birçok kız çocuğunu kandırıp dağa çıkararak eline silah veren terörist Nazife Bilen öldürüldü.

Terör örgütü PKK’nın sözde karar alma organlarından biri olan ve sözde önderlik komitesi konseyinin üyesi olduğu söylenen terörist Nazife Bilen, MİT ve TSK’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği muhteşem bir operasyon sonucunda öldürüldü.

Kandil’e Operasyon Düzenlendi

Yerel istihbarat unsurlarından yararlanan MİT, terör örgütü PKK’nın üst düzey kadrosunu ortadan kaldırmaya yönelik operasyonlara TSK ortaklığıyla devam ediyor. Bu kapsamda edinilen bilgilere göre eli kanlı terör örgütünün üst düzey sorumlularından olan ve birçok küçük yaşta kız çocuğunun dağa kaldırılmasından sorumlu olan Nazife Bilen’in Kandil bölgesinde olduğunu tespit eden MİT, TSK ile harika bir operasyon düzenledi.

Özellikle sivil bölgeye yakın bir konumda olduğu tespit edilen teröristin öldürülmesi için çalışma başlatan MİT, teröristin imhasında sivillerin etkilenmemesi için gerekli şartların oluşmasını bekledi. Daha sonrasında operasyonu başlatan MİT ve TSK mensupları, teröriste operasyon düzenleyerek Nazife Bilen’i öldürdü.

Örgütün En Üst Düzeydeki Kadın Mensubuydu

Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizdeki Kürt vatandaşlarımızın küçük kızlarının dağa kaçırılması için özel bir ekip kuran en üst düzeydeki kadın terörist olduğu bilinen Nazife Bilen, bu operasyon sonucunda öldürülerek örgütün beli iyice kırılmış oldu.

Terör örgütü PKK’nın en üst düzey karar alma organı olduğu bilinen KCK’nın önderlik komitesinde olduğu bilinen ve Hacer Hilal, Hacer Guyi gibi takma isimler kullanan kadın terörist, birçok kanlı eyleminde emrini veren kişi olarak biliniyor.

Bizzat Terörist Başı Öcalan’dan Eğitim Almıştı

KCK önderlik komitesinde aktif olarak üyeliği bulunan 6 kişiden biri olan kadın teröristin, Lübnan ve Suriye’deyken doğrudan terörist başı Abdullah Öcalan’dan askeri ve siyasi eğitim aldığı biliniyor. Nazife Bilen aynı zamanda terör örgütünün kadın hareketi kurucuları arasında bulunuyordu.

Yapılan bu operasyon sonrasında uzun zamandır çözülme aşamasında olan PKK’nın, bu operasyon sonrasında moral ve motivasyon anlamında iyice çökeceği tahmin ediliyor. Bugüne kadar yaz-kış demeden sürdürülen ülke geneli ve sınır dışındaki operasyonlar sonucunda, PKK çözülme aşamasına gelmiş oldu.