TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Zorluoğlu, mesajında, birlik, beraberlik, kardeşlik, toplumsal yardımlaşma ve dayanışma duygularının en üst seviyeye ulaştığı, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu bir Kurban Bayramı'nı daha hep birlikte karşılamanın mutluluğu ve huzuru içerisinde olduğunu belirtti.

Gerektiğinde mal, can ve tüm varlığını Allah yolunda feda etmenin sembolik ifadesi olan Kurban Bayramı'nın paylaşmanın, ebedi mutluluk ve huzuru elde etmenin de kapısını araladığına işaret eden Zorluoğlu, "Kurban ibadetiyle bizden istenen, elimizle birlikte gönlümüzü de birbirimize açmak, gönülden verebilmektir." değerlendirmesinde bulundu.

Zorluoğlu, Kurban Bayramı'nın rahmet ve bereketinin sıkıntılardan kurtulmaya vesile olmasını temenni etti.

Büyükşehir Belediyesi olarak Kurban Bayramı'nda vatandaşların taleplerini yerine getirmek ve oluşabilecek aksaklıkları önlemek adına tüm alanlarda tedbirleri aldıklarına da dikkati çeken Zorluoğlu, şunları kaydetti:

"Hemşehrilerimizin huzur ve güveni için bayramda da ekiplerimizle birlikte görevimizin başındayız. Bayram boyunca sizlere yardımcı olmak adına büyük bir özveriyle görev yapacak olan Büyükşehir Belediyesi personelimiz başta olmak üzere tüm kamu görevlilerimize gönülden teşekkür ediyorum. Ayrıca bayram sevincimize gölge düşürmemek için tedbiri ve dikkati elden bırakmamalıyız. Vatandaşlarımızın toplu bayramlaşmalardan ve kalabalık ortamlardan kaçınmalarını, maske, mesafe, hijyen kuralına dikkat etmelerini önemle istirham ediyorum."

Başkan Zorluoğlu, Kurban Bayramı'nın Trabzon'a, ülkeye ve tüm İslam alemine huzur, mutluluk ve bereket getirmesini diledi.