TRABZON (AA) - Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Ustaoğlu, mesajında, bayramların millet için sevgi, saygı, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının pekiştiği, iyi niyet duygularının daha da canlandığı, dargınlık ve kırgınlıkların bir kenara bırakılarak unutulduğu özel günler olduğunu belirtti.

​Millet olarak dayanışma ve yardımlaşmanın en güzel örneklerine tarihin her alanında rastlandığına dikkati çeken Ustaoğlu, "Yetimi, öksüzü, fakiri, kimsesizi, yaşlıyı her zaman bağrına basmış bir toplumun fertleri olarak, manevi duyguların yoğunlaştığı bu günlerde yardımsever Trabzon halkının, kimsesiz ve yardıma muhtaçlardan maddi ve manevi desteklerini esirgemeyeceklerine yürekten inanıyorum." ifadesini kullandı.

Ustaoğlu, paylaşma ve yardımlaşma ruhunun en yoğun yaşandığı Kurban Bayramı'nı en iyi şekilde değerlendirilmesi ve bu kıymetli günlerin getirdiği huzur ortamının değerinin iyi bilinmesi gerektiğini aktardı.

Kurban Bayramı'nı geçen sene gibi pandemi koşulları gölgesinde geçirmek zorunda olunduğuna işaret eden Ustaoğlu, şunları kaydetti:

"Sizlerin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da aynı hassasiyeti göstererek bayram ruhunu yaşayacağınız ve yaşatacağınızdan eminim. Sevdiklerimizle yine maske, mesafe ve temizlik kurallarını koruyarak bayramımızı kutlayacağız. Fakat bu senenin geçen yıldan bir farkı olduğunu da unutmayalım. Artık sevdiklerimizle yaşayacağımız o güzel bayramlar için elimizde geçen yıl olmayan bir imkanımız var ki o da ülkemizdeki aşılarımızdır. Sizlerden isteğimiz bu bayramı pandemi koşullarındaki son bayram olarak yaşayabilmek için aşılarınızı bir an önce olmanız ve böylece bundan sonraki bayramlarımızda bayram ruhuna eskisi gibi kavuşabilmektir."

Ustaoğlu, Trabzonlu hemşehrilerinin rehavete kapılmadan alınan tedbirlere uyarak geçireceği Kurban Bayramı'nı kutlayarak, bayram günlerinin sevinçlere, mutluluklara vesile olmasını diledi.