Android telefonlar hem yazılım hem de donanım olarak gelişmeye devam ediyor. Samsung ve Qualcomm gibi üreticiler donanımlarını büyük ölçüde geliştirirken, yazılımın geliştirilmesinden Google sorumludur. Son olarak, şirket Android telefonlar ve Wear OS akıllı saatler için birkaç yeni özellik getiriyor. Kısa süre içerisinde kullanıma sunulması beklenen bu özellikler, sevdiğimiz Android arayüzüne pek çok yeniliği getirecek.

Yeni Android özellikleri yolda

Fotoğraflarınıza ve mesajlarınıza tatil neşesi ekleyin

Google Fotoğraflar kısa bir süre önce kolaj düzenleyiciye stiller getirdi, böylece arkadaşlarınız ve ailenizle paylaşmak üzere en sevdiğiniz fotoğraflardan paylaşılabilir kolajlar oluşturabilirsiniz. Son olarak şirket iki yeni sanatçı ekledi — Avustralyalı görsel sanatçı DABSMYLA ve ünlü suluboya sanatçısı Yao Cheng Design. Sadece fotoğraflarınızı seçin, tasarımınızı seçin ve basit sürükle ve bırak kontrolleriyle düzeni yeniden düzenleyin.

Emoji Kitchen'da ayrıca yeni emojiler var

Emoji Kitchen ayrıca Gboard aracılığıyla yaratıcı çıkartma kombinasyonlarına dönüştürebileceğiniz yeni emojilere sahip oldu. Uyumlu emoji ile mesajlarınıza biraz fazladan tatil özelliği ekleyin.

Android'de yeni okuma modu

En sevdiğiniz içeriği istediğiniz gibi yakalayın. Android'deki yeni Okuma modu, kör, az gören veya disleksik kişiler için yararlı olabilecek erişilebilir bir okuma deneyimi oluşturur. Ayarlarınıza yüklendikten sonra kontrast, yazı tipi ve boyutu gibi özelleştirilebilir görüntüleme seçenekleri ve hız kontrollü metinden konuşmaya işlevi ekler.

Yeni YouTube Ana ekranı Arama widget'ı

YouTube'un yeni Ana ekran Arama widget'ıyla da içeriğe kolayca erişebilirsiniz. Ana ekranınızdan hızlı bir dokunuşla doğrudan video, Kısa videolar veya abonelik kitaplığınıza gidebilirsiniz.

Videoları doğrudan Google TV'den yayınlayın

Bazen telefonunuzda izleyecek bir şey aramak TV'nizden daha kolaydır. Google TV uygulaması, akış hizmetlerinizdeki filmleri ve şovları keşfetmek için telefonunuzu kullanmayı zaten kolaylaştırıyor. Ve önümüzdeki haftadan itibaren, tek bir dokunuşla Google TV uygulamasından uyumlu TV'nize doğrudan yayın yapabilirsiniz. İzlerken diğer seçeneklere göz atmaya devam edebilir ve cihazınızı uzaktan kumanda olarak da kullanabilirsiniz.

Dijital Araba Anahtarı paylaşımı

Dijital araba anahtarıyla, yalnızca telefonunuzu kullanarak uyumlu bir arabayı kilitleyebilir, kilidini açabilir ve çalıştırabilirsiniz. Ve şimdi, uyumlu dijital araba anahtarınızı Pixel ve iPhone'larda arkadaşlarınız ve ailenizle paylaşabilirsiniz (yakında Android 12 ve üzeri sürümlere sahip belirli telefonlarda). Telefonunuzun dijital cüzdan uygulamasında arabanıza kimlerin erişebileceğini görebilir ve değiştirebilirsiniz.

Yeni Wear OS özellikleri

Daha fazlasını yapmak için akıllı saatlerimizi kullanırken, Wear OS karoları önemli bilgileri bir bakışta görmeyi kolaylaştırıyor. Herhangi bir yerden evinize veya ofisinize gitmeye başlamak için Google Haritalar kutucuğunu zaten kullanabilirsiniz. Ve şimdi Google, saatinizden daha fazla şey yapmanıza yardımcı olmak için yeni kutucuklar ekliyor. En sevdiğiniz kişilerle iletişim kurmak ve gününüzü planlamak için gün doğumu ve gün batımı saatlerini görüntülemek gibi.

Şirket ayrıca Wear OS'deki Google Keep uygulamasını güncelledi, böylece telefonunuzda yazılan notlarınız ve yapılacak işler saatinizde olduğu kadar iyi görünecek. Düzenli kalmak için etiketleri ve ortak çalışanları görüntüleyin. İster telefonunuzdan ister saatinizden notlarınızı kontrol edin, özel arka planlar, fotoğraflar ve çizimler sizin için neyin önemli olduğunu görmenizi kolaylaştırır.

Ayrıca, önümüzdeki hafta adidas Running uygulamasının fiziksel aktivitenizi takip etmesi için Google Asistan'ı kullanabilirsiniz (en fazla 30 farklı egzersiz türü). "Hey Google, adidas Running ile koşuya başla" dediğinizde uygulama açılır ve hızınızı, mesafenizi ve kalp atış hızınızı akıllı saatinizde takip etmeye başlar.

Editör: Didem Bektaş