Haritalar, Google'ın geliştirdiği ve tüm dünyada ücretsiz olarak kullanılan navigasyon uygulamasıdır. Google'nin geliştirdiği bu uygulama hemen hemen bütün android kullanıcısı tarafından kullanılmaktadır. Hatta diğer navigasyonlara göre bazı artıları olan google haritalar IOS cihazlarda da kullanılabilmektedir.

Android işletim sistemi ile telefonunuza doğrudan yüklü olarak gelen Google haritalar uygulamasının kullanımı çok basit ve kullanışlıdır. Dünya genelinde 220 ülkede kullanılan haritalar uygulaması araba, bisiklet ve yaya rotaları için sesli GPS hizmeti vermektedir. 15 binin üzerinde kasaba ve şehir için toplu taşıma, yol trafiği hakkında bilgide sunmakta. Gideceğiniz rota için canlı trafik koşulları, olay raporları ve en iyi rotayı bulmak için otomatik yeniden rota çizme özellikleri de mevcut. 100 milyondan fazla yer hakkında ayrıntılı bilgiye de sahip olan uygulama restoran, müze ve daha bir çok yerin sokak görünümü ve iç mekan görüntülerini size sunuyor.

Gideceğiniz rotada bir restorana uğramak isterseniz Google haritalar uygulamasından güzergahını tesbit edebilir ve mekan hakkında ki yorumlar ile nasıl bir yer olduğunu tahmin edebillirsiniz. Kullanımı gayet basit olan uygulamanın güncellemesi gelmesi durumunda hemen güncellemenizi tavsiye ederiz. Google haritalar uygulamasına gelen her güncelleme de yeni bir yerin haritası veya değişen bir güzergahın düzeltilmesi gerçekleşiyor.

Google haritalar uygulaması nasıl kullanılır?

Google haritalar tüm android cihazlarda yüklü olarak geliyor. Cihazınızın menüsünden uygulamaya tıklayarak en üstte bulunan arama çubuğuna gideceğiniz adresi yazmanız yeterli. Örneğin; Ankara Aşti otogar yazdığınızda size doğru güzergahı hemen çizecektir. Ayrıca daha iyi hizmet alabilmeniz açısından akıllı cep telefonunuzun konum bilgilerinin de açık olması gerekiyor. Aksi takdirde gideceğiniz yeri haritalar uygulamasından bulabilirsiniz yalnız konum bilgisi açık olmaz ise uygulama sizin nerede bulunduğunuzu bilemediği için güzergah çıkaramaz.