Google'ın kendi üretimi olan Tensor G4 çipiyle çalışan Pixel Fold 2 katlanabilir telefon, 16 GB RAM bellek kapasitesi sunacak.

Honor Band 9 Özellikleri Neler Olacak? Honor Band 9 Özellikleri Neler Olacak?

Geçtiğimiz yıl Google, Mayıs 2023'te Google Pixel Fold'u duyurarak katlanabilir telefon pazarına giriş yapmıştı. Bu yıl markanın halefi Pixel Fold 2'yi tanıtması bekleniyor. Android Otoritesi tarafından hazırlanan yeni bir rapor, telefonun temel özelliklerini ortaya çıkardı. Ayrıca lansman tarihi hakkında da bilgi verdi.

Google Pixel Fold 2 özellikleri

Pixel Fold 2'nin prototip birimlerine güç veren yonga setinin kod adının "zumapro" olduğu belirlendi. Bilmeyenler için Pixel 8 serisine güç veren Tensor G3 çipi “zuma” kod adına sahip. Dolayısıyla yeni nesil katlanabilir cihaza güç veren zumapro işlemcisinin Tensor G4 olabileceği görülüyor. Hatırlamak gerekirse, orijinal Pixel Fold 2, Tensor G2 çipine sahiptir.

Tensor G4'ün Samsung tarafından üretileceği ve ARM Cortex-X4, A720 ve A520 CPU çekirdekleriyle donatılacağı söyleniyor. Pixel Fold 2, 16 GB LPDDR5 RAM ve 256 GB UFS 4.0 depolama alanına sahip olacak gibi görünüyor. Muhtemelen söylentiye göre Pixel AI asistanını da içerebilir.

Google Pixel Fold 2 tanıtım tarihi

Haberde Pixel Fold 2'nin şu anda Mühendislik Doğrulama Testi (EVT) aşamasında olduğu belirtiliyor. Bu, seri üretim aşamasına birkaç ay kalabileceği anlamına geliyor. Google'ın bu yılın ekim ayında Pixel 9 ve 9 Pro'yu tanıtması bekleniyor. Her iki telefonun da Tensor G4 yongasına sahip olması bekleniyor. Artık Pixel Fold 2'nin de aynı çipe sahip olduğu söylendiğine göre Pixel 9 serisiyle birlikte piyasaya sürülmesi muhtemel.

Editör: Didem Bektaş