Göz altı ışık dolgusu, göz çevresi bölgesine yapılan dolgu işlemidir. Çöken göz altı bölgesi birçok kadın ve erkek için birincil estetik problemdir. İşlem, yaşlanmanın neden olduğu artan göz altı sorunlarına ciddi bir çözüm sunabilir. Göz altı ışık dolgusu ile göz çevresinde oluşan morluklar, yorgun görünüm ve yorgunluğa bağlı göz altı çökmeleri giderilebilir.

Yüz, bu tür küçük müdahalelerle daha genç görünen gözler ve daha genç bir görünüme kavuşabilir. Göz altı ışık dolgusu için özellikle güvenli kabul edilen ve en sık kullanılan "Hyaluronik Asit" içeren dolgu maddeleri kullanılır.

Göz Altı Işık Dolgusu Nasıl Olur?

Göz altı ışık dolgusu çapraz hatlı hyaluronik asit sayesinde hacim verir. Enjekte edildiği bölgede varlığını korurken diğer bileşenler sayesinde dokuyu içeriden desteklemeye ve beslemeye devam eder.

Göz altı ışık dolgusu enjeksiyona hazır formdadır. Göz altı analizi yapıldıktan sonra kanül adı verilen güvenli bir cihaz ile enjekte edilir. Göz altı ışık dolgusu hastanın ihtiyacına göre yapılmalıdır.

Göz Altı Işık Dolgusu Prosedüründen Sonra

Dolgu içeriğinde eş zamanlı olarak bulunan lokal anestezik madde sayesinde ağrı yapmayabilir. İşlemden 3-4 saat sonra kızarıklık kaybolur ve keskin iğneler yerine künt uçlu kanül kullanıldığında morluk ve ödem riski minimum düzeyde olabilir. Dolgu etkisi işlemden hemen sonra fark edilse de planlanan etki 14 gün içinde ortaya çıkma eğilimindedir. Göz çevresi, göz altı torbaları ve göz kapağı bölgeleri nispeten daha az hareketli alan olduğu için mimiklerden aktif olarak etkilenmediği için dolgunun etkisi yaklaşık bir yıl sürebilir.

Sağlıklı yaşama dair aradığınız her şey LifeClub’da. Uzman görüşlerine, güncel trendlere ve kişiye özel içeriklere ulaşmak hemen ziyaret edin.

Editör: Ersin Tanitim