Asker adaylarının merakla beklediği bedelli ve dövizli askerlikle ilgili yeni bir duyuru yapıldı.

Bedelli askerlik ücretleri açıklandı! 2019 yılında bedelli askerlik kalıcı hale getirilmişti. Geçtiğimiz yıl 37 bin 70 lira olan bu ücret, 2021'in ilk yarısında artış gösterdi.

Bu yıl bedelli askerlik ücreti 39 bin 788 lira olacak. Son bir yılda %13.50 zamlanan bedelli askerlik ücretini, şartlara uygun olan asker adayları başvuru sırasında ödeyebilir.

18 yaşını doldurmuş olan, TC vatandaşı olup en az 3 sene yurt dışında çalışan erkekler bu hakka sahip. Bu şartlara uyan erkekler 21 gün süreyle askerlik görevlerini tamamlayabilir. Buna dövizle askerlik hizmetine tabi olan erler anlamına gelen "dahte" adı verilir.

Türkiye'de yaşayan ve askerlik çağına gelen erkekler ise Türk Lirası ile bedelini ödeyerek yaşı fark etmeksizin askerlik görevini yapabilir.

Bedelli Askerlik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ziraat Bankası, Halk Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıflar Bankası ve Vakıf Katılım Bankası ile PTT Şubelerine veya mal müdürlüklerine yapılabilir.

Bedelli askerlik başvurusu e-Devlet üzerinden yapılabilir. E-Devlet üzerinden Milli Savunma Bakanlığı sayfasına girdikten sonra ASAL askerlik hizmet tercih işlemleri sekmesine tıklanmalıdır. Açılan ekrandan Bedelli askerlik yapma isteği özelliği seçildikten sonra ödemeler yapılabilir.