Dijital hırsızlık çetesinin 3. şahıslara ait hesapları hackleyerek, başka hesaplara taşıdığı ve bu yolla milyonlarca lira para çaldıkları ortaya çıktı. Ankara'da emniyet yetkililerinin yapmış olduğu araştırmalar doğrultusunda çetenin kişilerin cep telefonlarına sızarak mobil banka hesaplarını öncelikle ele geçirdikleri anlaşıldı. Bunun sonunda emniyet yetkililerinin çalışmalarıyla 8 kişilik çeteyi hem Ağrı hem de İstanbul'da düzenlenen operasyonla gözaltına aldılar.

Hesaplar Boşaltılıyor

Kişiler üçüncü şahıslardan aldıkları parayı ATM üzerinden çekerken halay çekerek büyük coşkuyla para çektikleri görüntülendi. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün siber suçlarla mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yapmış oldukları araştırma sonrasında kişilerin salgın döneminde evde kalan vatandaşlar için Sağlık Bakanlığı'nın ismini kullanarak internet hediye ettiklerini belirten linkleri kişilerin cep telefonlarına yönlendirerek zararlı yazılımları telefonlarına yüklediği ortaya çıktı.

Kişilerin bu linklere tıklamasıyla telefonlarına gönderilen zararlı yazılımlar ile telefon ve telefon içindeki bilgilere erişmek bir kaç saniyelik zaman alır hale geldi ve mağdur kişilerin banka hesaplarında online kredi çekerek, başka hesaplara aktarıp aktarılan paralarla kripto hesaplar kurup çalınan paraların izini kaybettiriyorlar.

Çetenin 8 adet üyesi bulunuyor. Bir kısmı İstanbul'da bir kısmı ise Ağrı'da kişilerin lüks rezidanslarda yaşadığı ortaya çıktı. Salı günü yapılan operasyon sonrasında 8 kişi gözaltına alındı ve Ankara siber suçlarla mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildiler. Telefonunuza gelen linkler ve resmiyetinize inanmadığınız sitelerde işlem yaparken dikkat etmelisiniz. Ayrıca telefon uygulamalarınızda şifrelerinizden her seferinde güvenli çıkış yapmanız faydanıza alacaktır.