Hatırlanacağı üzere Ceren Özdemir isimli bir üniversite öğrencisi kız yaklaşık 5 kilometre kadar cezaevi firarisi Özgür Arduç tarafından takip edilmiş ve tam evine gireceği esnada kalbinden bıçaklanmıştı. Acil olarak hastaneye kaldırılan talihsiz kız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Özgür Arduç ise olaydan bir gün sonra esnafın dikkati sayesinde yakalanmış ve gözaltına alınma esnasında da 2 polisi daha yaralamıştı.

Türkiye’nin kanını donduran cani hakkında savcılık iddianameyi hızlı bir şekilde tamamladı ve “Canavarca hisle adam öldürmek” suçundan Özgür Arduç’un ağır müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi. Şu anda Van’da bulunan yüksek güvenlikle cezaevinde bulunan Özgür Arduç’un yargılanmasına 23 Aralık 2019 tarihinde başlanacağı açıklandı.

Yapılacak duruşmada Ceren Özdemir’in ailesi ile karşılaşmaması için Özgür Arduç’un SEGBİS sistemi ile cezaevinden mahkeme salonuna bağlanacağı açıklandı. Birkaç gün önce intihar girişiminde de bulunan Arduç’un mahkemede ne şekilde savunma yapacağı merak ediliyor.