İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile hükümet arasındaki Kanal İstanbul tartışması, gün geçtikçe büyüyor. Ekrem İmamoğlu tarafından konuyla ilgili bugün yapılan açıklama, tartışmanın fitilini yeniden ateşleyecek gibi görünüyor.

Kanal İstanbul 23 Haziranda İptal Oldu

23 Haziran seçimlerine atıfta bulunarak Kanal İstanbul projesinin 23 Haziran’da halk tarafından iptal edildiğini söyleyen İmamoğlu, konuyla ilgili farklı açıklamalarda bulunarak hükümetle arasında yaşanan tartışmayı yeniden alevlendirdi.

Ulaştırma Bakanı tarafından Kanal İstanbul için belediye ile aralarında imzaların atıldığının açıklanması üzerine karşılık veren İmamoğlu, 23 Haziran 2019’da halkın belediye tarafından geçmişe dönük olarak atılan imzaların, artık iptal edildiğini söyledi.

İmamoğlu: İçeriği Boş Bir Açıklamadır

Bakan tarafından yapılan açıklamanın içeriğinin boş olduğuna vurgu yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçmiş dönemlerde İBB ile bakanlık arasında birtakım protokollerin imzalanmış olduğunu, ancak Ulaştırma Bakanı’nın her şeyi “imzayı attık bitti” gibi algılamaması gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili bakanın araştırma yapmadığını ve sürekli kendisini uyararak bir açıklama yaparken araştırma yapması gerektiğini belirten İBB Başkanı, Bakanın açıklamasını talihsiz bularak tekrardan uyardığını ve 23 Haziran 2019 tarihi itibariyle İstanbul halkının, belediye tarafından geçmişe yönelik tüm anlaşmaları sandıkta iptal ettiğine vurgu yaptı.

Yeni Bir Protokol mü Var?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamasının devamında özetle; “Ulaştırma Bakanı, Kanal İstanbul projesiyle alakalı belediyemizle ve projeyle ilgili bakanlıkların arasında, bazı işbirliği protokollerinin olduğunu açıkladı. Projeyle ilgili yeni bir protokol mü var? Daha önceden yapılan protokollerin geleceği ne olacak? Sayın bakan imzayı attıktan sonra, işin bittiğini zannediyor. Ancak bir imza İstanbul’u mahvetmeye yetecekse ya da bakanı kurtaracaksa burada kusura bakmasın. Bu konuda biraz araştırma yapması gerekir. Daha öncelerinde araştırma yapıp öyle açıklama yapması konusunda, kendisini uyarmıştım. Bir şeyi derinlemesine analiz edip açıklama yapması gerektiğin konusunda, uyarmıştım. Ancak yine bir talihsiz açıklama yapmıştır. Artık sesini çıkarmayan ya da ilgilenmeyen yerine, yeni bir dönemin başladığının bilinmesi gerekir. Yapılan iş toplumun ve İstanbul’un faydasına mı? Ona bakarız. Bu gözle projeyi ele aldığımız için, bu projeyle alakalı bizim tavrımız çok nettir” dedi.