HaberTS-Haber Servisi- Türkiye, Türkiye Türkiye; Avrupa’nın özellikle Fransa’nın en büyük derdi Türkiye; her zerremizden huylandıklarını biliyoruz ki bugün devletleri bile bizim sayemiz de var ama onlar bunu unutmuş. Türkiye Akdeniz’in doğusunda yer almaya başladıktan sonra sular bir türlü durulmak nedir bilmedi; kendileri o topraklarda yıllarca sömürü yaptılar ama şimdi bizi kendilerine gibi görüp baskı yapıyorlar. Türkiye sondaj gemileri Akdeniz’in doğusunda şu anda yer altı zenginlikleri arıyor ki bu da Macron’a dert oldu. İşi gücü bıraktı, bizle uğraşıyor; bizi kuru tehditle oradan çıkarmaya çalıştı baktı yapamıyor o günden beri de bizi tehdit ediyor. Avrupa Birliği’ne şikayet etti olmadı, ABD’ye gitti olmadı. Ne yapmak istiyorsunuz? işte detaylar

Türkiye cezalandırılmalıymış

Bu Fransa’nın en yetkili ismi olan cumhurbaşkanının sözleri, Türkiye yaptıklarından dolayı cezalandırmalıymış. Türkiye ne yapıyor ki de ceza alacak? Ya da bize kim ceza verecek? Fransa mı? Fransa Avrupa’da yer alan bir devlet evet, zamanında güçlü bir devletti ama Avrupa’nın sönmüşlüğü ile birlikte onlarda sönmeye başladı. Şimdilerde sıradan bir devletten farkı yok ama onlar hala kendilerini dünyanın zirvesinde görüyorlar.  Güçlü bir orduları var mı evet ama Türk ordusu ile kıyaslanabilir mi? Tabi ki de hayır. Öyle bir durum olsa zaten bu devletler bizi çoktan atmışlardı Akdeniz’den; Türkiye de inatçı bir devlet gibi gözükmek istemese de bizi öyle göstermeye çalışıyorlar. Biz kimsenin toprağında zorla oturmuyoruz, kimsenin toprağını işgal de etmedik, bizimle derdiniz ne?

Elinden geleni arkasına koymasın

Başta da söylediğimiz gibi bizi kaç yere şikayet ettiniz ama elinize bir şey geçmedi; şikayet ettiğiniz yerlerde sizlere göre Avrupa’nın ve dünyanın en üst makamları ama karşılarında duran devlet ise Türkiye. Türkiye öyle ufak tefek bir devlet değil, siz bizi dostunuz Yunanistan’la karıştırdıysanız sorun onlara, bizi çok iyi tanıdıkları için size de çok iyi bir şekil de anlatırlar. Türkiye’yi her yere şikayet etmenize gerek yok ne zaman isterseniz gelip siz çıkarabilirsiniz; öyle ceza vermeli gibi sözcüklerde bir Fransız  Jön’üne hiç yakışmıyor;  biz ülke olarak bir yere kaçmadık. Kimseden saklandığımızı da iddia edemezsiniz ki ortada böyle bir durum yok. Madem ülke olarak sizlere çok büyük dert verdik, Ankara’ya bekleriz. Ankara büyük bir yer, her başkan geldi ve gördü, siz atamın mezarını hissettiğiniz an bile konuşamazsınız ki kalmış bizi tehdit ediyorsunuz.