Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımı ile gerçekleşen törende, Çorum'un Kırkdilim Geçişi'ndeki T2 Tüneli'nin ışık görmesi kutlandı. Tünelin işçileri ve katılımcılarla çektirilen kareler medyaya böyle yansıdı. Delici iş makinelerini kullanarak tünelin ağzına gelen işçiler, ilk ışıkları görme anında büyük coşku gösterdi.

Kırkdilim Geçişi'nde yapılan T2 Tüneli, Karadeniz bölgesi ile İç Anadolu bölgesini birbirine bağlayacak. Karaismailoğlu, Türkiye'nin parlak istikbaline ve yüksek hedeflerine emin adımlarla yürüdüğünü dile getirdi.

Ülkemizde yaklaşık 4 bin şantiyede binlerce işçi, teknisyen ve mühendisle çalışmalar sürdürdüklerini; güzel vatanımızın ihmal edilmiş hiçbir işinin kalmayacağını vurguladı.

Bakan, son 19 yılda iletişim ve ulaşım alt yapısına 931 milyar liralık yatırım yapıldığının da altını çizdi. 2003 yılında başlayan kara yolu hamlesi ile Türkiye'nin yeni bir çağa taşındığını sözlerine ekledi.

Karaismailoğlu;

Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprüleri, Avrasya Tüneli, İstanbul-İzmir, Ankara-Niğde otoyolu, Kuzey Marmara otoyolları gibi özellikle ileri teknoloji gerektiren büyük ölçekli ulaşım projelerini başarıyla tamamladıklarını anlattı.

Çorum'un ulaşım ve iletişim alt yapısında 19 senedir uygulanan projelerden de bahseden Bakan; kentin bölünmüş yollarla çevre illere bağlandığını anlattı. T2 Tüneli projesi, şu an devam eden 12 kara yolu projesinden biri.

Tünelin ışık görme törenine; Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, AK Parti Çorum Milletvekilleri Erol Kavuncu, Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları 7. Bölge Müdürü Rıfat Silov, AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ile kurum müdürleri katıldı.