Saç ekimi yaptırmayı seçmek, kişiliğinize yeni bir imaj katmak anlamına geldiğinden prosedür öncesi araştırma ve planlama elzem hale gelmektedir. Saç ekim işlemi herkes tarafından hemen fark edilir ve kişilerin benlik saygısını ve benlik imajını artırma potansiyeline sahiptir.

Mevsimlerin de şüphesiz vücudumuz üzerinde derin bir etkisi var. Dermatolog ve saç ekimi uzmanları yüz ve saçtaki değişikliklerin, iç organlardaki değişikliklerden daha belirgin olduğunu, kişinin saçında herhangi bir değişiklik yapmadan önce mevsimsel etkiyi göz önünde bulundurması gerektiğini belirtiyor.

Saç ekimi nedir?

Saç ekimi, saç köklerinin kafa derisinin arkasından veya vücudun diğer bölgelerinden alnıp seyrek bölgelere taşındığı minimal invaziv bir tedavidir. Saç dökülmesini müteakip saç ekimi ameliyatı ile yoğun bölgeden alınan saçlar foliküler ünite nakli (FUT) ve foliküler ünite ekstraksiyonu (FUE saç ekimi) ve doğrudan saç ekimi (Dhi saç ekimi) gibi bazı yaygın prosedürlerle ilgili bölgeye aktarılır.

Temelde iki tedavi arasındaki en önemli ayrım saç çıkarma yöntemidir. FUT, sağlıklı saç köklerinin kafa derisinin epidermisinin arkasından çıkarılmasını kapsar. Bu teknik harika, doğal görünümlü sonuçlar verebilse de, daha zorlayıcıdır ve iyileşmesi daha uzun sürer. FUE ve dhi saç ekimi ise yöntemi ise daha yüksek greft sağkalımını sağlamak için güncellenen yeni bir yöntemdir. Bu yaklaşımda greftin vücut dışı kalma süresini en aza indirmek için saçlar eş zamanlı olarak ekilirken, ekim sırasında saç köklerine herhangi bir zarar gelmemesi için köke dokunma tekniği kullanılmaz. Bunun bir kalem vasıtasıyla aynı anda yapılması işlemine ise dhi saç ekimi denir.

Pulların kışın oluşması daha olasıdır, ancak kolayca kontrol edilebilirler. Kalınlaşır ve yapışkan hale gelirlerse, yeni saç büyümesini engelleyebilirler.

Saç ekimi için en uygun zaman kış mı?

Saç kökleri, sıcaklığın tipik olarak sabit olduğu ve dış etkenlerden etkilenmediği derinin derinliklerine ekilir. Bir saç ekim kliniği en yeni görünümünüze zihinsel ve duygusal olarak hazır olduğunuzda ve iyileşmek için zamanınız olduğunda ziyaret edilmelidir. Modern yaşantı sayesinde hem kış hem de yazın dezavantajlarından kaçınılabilir. Doktorların belirttiği tüm önlemlere uyulursa, kış ve yaz saç ekimi sonuçlarında önemli bir fark yoktur.

Ancak saç ekimini mevsimsel açıdan değerlendirdiğimizde elbette ilgili mevsime göre yararlardan ve sakıncalardan bahsedebiliriz. Kış, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli avantajlar sunar:

Düşük Güneş Yanığı

Yaz güneşi olmadan, nakil bölgesinde enfeksiyona neden olan ter veya güneş yanığı riski daha azdır ve bu da hasta için daha hızlı iyileşme sağlar. Saç ekimi sonrası terleme en çok araştırılan konulardan biri olduğu için kış daha cazip gelebilir.

Evde Kalmak İçin İdeal Dönem

Kış mevsimi, insanların seyahat etmesi için yoğun bir zamandır. Sonuç olarak, tatil sezonu, hastaların (eğer isterlerse) evde kalarak nakillerinden ihtiyatlı bir şekilde iyileşmelerine olanak tanır. Hastalar dışarı çıkmak isterlerse şapka takarak dışarı çıkabilirler.

Öte yandan, yaz boyunca ameliyattan sonra en az üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından ve yüzmekten kaçının. İyileşme süreci, ekilen kıllara zarar verebilen direkt güneş ışığı tarafından engellenir.

Yine de belirleyici faktör mevsimden ziyade, saçın mevcut durumu ve saç ekimi uzmanı tarafından sergilenen maharettir. Stres saç gelişimini ve iyileşmesini engelleyebilir, bu nedenle stresten uzak durmak daha önemlidir.

Saç ekimini çeşitli faktörler etkilerken, takip tedavisini iyi bir şekilde uygulayan bir klinik bulduğunuz sürece nihai karar sizindir. Siz de fue saç ekimi ve dhi saç ekimi gibi hizmetlerden yararlanmak için Meditürk Klinik ile iletişime geçebilirsiniz.