Kurban Bayramına 1 aydan kısa süre kala vatandaş tarafından merak edilen konulardan biri de Kurban Bayramında Sokağa Çıkma Yasağı olacak mı? Bayramda yasak var mı? Sorusu oluyor. Bu konuda gelecek resmi açıklamaları bekleyen milyonlarca kişi kısıtlama durumuna göre planlarını hazırlayacaklar. Bildiğiniz gibi Kurban Bayramı 4 gün sürüyor. Bu kapsamda tatile gidecek kişiler tarafından sokağa çıkma yasağı olup olmadığı merak edilmektedir.

Kurban Bayramında sokağa çıkma yasağı var mı? Gibi soruların cevabı için gözler gelecek resmi açıklamalara döndü. Bildiğiniz gibi 19 Temmuz günü Arife günü olmakla beraber bayramın ilk günü 20 Temmuz Salı günü bayram. Bildiğiniz gibi Ramazan Bayramında tam kapanma dönemine denk gelmiş ve kesintisiz sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı. Bu kapsamda Kurban Bayramında sokağa çıkma yasağı olacak mı? Bayramda yasak var mı?

Kurban Bayramı Ne Zaman?

Kurban Bayramı arife günü 19 Temmuz Pazartesi gününe denk geliyor.

Kurban Bayramı 1. Günü: 20 Temmuz Salı

Kurban Bayramı 2. Günü: 21 Temmuz Çarşamba

Kurban Bayramı 3. Günü: 22 Temmuz Perşembe

Kurban Bayramı 4. Günü: 23 Temmuz Cuma

Kurban Bayramında Yasak Var Mı?

Dün gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası 1 Temmuz’dan sonra tüm sokağa çıkma yasaklarının kaldırılacağı açıklanmıştı. Hal böyle olunca da insanlar Kurban Bayramında yasak olup olmadığını araştırmaya başladı. Bize göre kurban bayramında sokağa çıkma yasağı gelmeyebilir. Fakat vaka sayıları bir anda artış gösterirse yeni tedbirler alınabilir. Konuyla alakalı yeni gelişmeler olduğu zaman haberts.com olarak sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Bizi takipte kalarak siz de bilgi sahibi olabilirsiniz.