Bu uygulama ile birlikte pek çok TikTok kullanıcısı, çektiği videolar ile viral hale gelerek dikkatleri üzerlerine çekti ve burada ün kazanarak tanınmaya başladı. İşte özellikle 13 yaş altının da bu uygulamaya kayıt olma durumu artış göstermeye başlayıp, konu ile ilgili şikayetler artmaya başladıkça TikTok bu duruma el koydu ve yaklaşık olarak 7 milyondan fazla hesabı kapattı.

TikTok Uygulaması Pek Çok Hesabı Kaldıracak!

Çin merkezli bir uygulama olan TikTok, bilindiği üzere son yılların en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri haline geldi. Bu uygulama ile birlikte pek çok TikTok kullanıcısı, çektiği videolar ile viral hale gelerek dikkatleri üzerlerine çekti ve burada ün kazanarak tanınmaya başladı. İşte özellikle 13 yaş altının da bu uygulamaya kayıt olma durumu artış göstermeye başlayıp, konu ile ilgili şikayetler artmaya başladıkça TikTok bu duruma el koydu ve yaklaşık olarak 7 milyondan fazla hesabı kapattı.

13 Yaş Altı Çocukların da TikTok İlgisi Artıyor!

Bilindiği üzere sosyal medya araçlarını kullanım yaşı gün geçtikçe düşmeye başlıyor. Eskiden neredeyse hiçbir sosyal medya platformu 18 yaş altındaki kullanıcılar tarafından kullanılmazken, teknolojinin ilerlemesi ve bununla birlikte yeni neslin telefonlara çok fazla vakit ayırması ile birlikte uygulamaların kullanım yalı da git gide düşmeye başladı. Son olarak yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanan TikTok uygulamasında, bu yaş sınırının artık neredeyse 13 yaş altına düştüğü belirtildi.

Durum sosyal medya kullanıcılarının şikayeti ve yapılan incelemeler ile birlikte ortaya çıkmaya başladı. Daha sonrasında konu ile ilgili önlemler alınarak 13 yaş altı hesapların kapatılması yönünde uygulamaya geçildi.

7 Milyondan Fazla Hesap Kapatıldı!

Çin merkezli bir uygulama olan TikTok, Topluluk Kuralları Uygulama İhlali dahilinde yaptığı araştırma ve paylaştığı raporda, çocukları korumaya yönelik önlemler kapsamında 7 milyonun üzerinde kullanıcı hesabını tespit ettiklerini ve bunları kapattıklarını iddia etti. Ayrıca yine aynı önlem kapsamında bu konuda daha fazla tedbir alacaklarını ve bu doğrultuda denetimlerin daha sıkı olacağını da belirtti.

Raporda sadece 13 yaş altı çocuklar için bir denetim olmadığını, Topluluk Kuralları İhlalini gerçekleştiren tüm hesapların askıya alındığını da görmekteyiz.

Ayrıca sadece hesaplar da değil, yine aynı kuralın ihlaline neden olan videolar da bu platform üzerinden kaldırılmış bulunmakta.

62 Milyondan Fazla Video Kaldırıldı!

Haber ve gelişmelere göre, 62 milyon içerisinde 2 milyondan fazla videonun reklam kurallarına aykırı bir şekilde paylaşılması ve içeriklerinin de yine buna uygunsuz olması gerekçesiyle kaldırıldığı söyleniyor. Geriye kalan 60 milyon video ise, yine Toplum Kuralları İhlali gerekçesi ile birlikte uygulama üzerinden kaldırılmış.

Sosyal Medya Kullanım Yaşı Gitgide Düşüyor!

Bu konudaki haberler, son zamanlarda gündeme gelmeye ve araştırılmaya başlandıkça sosyal medya araçlarının kullanım yaşı konusunda önlemlerin daha fazla artırılması gerektiği ortaya çıkıyor.

Bilindiği üzere daha önce, İtalya’da yaşayan 10 yaşındaki bir kızın TikTok uygulamasında paylaşılan bir video sonrasında hayatını kaybettiği haber dahilinde hükümetin bu konuda büyük önemler almaya başladığını söylemiştik. Ancak özellikle TikTok gibi uygulamalarda gençlerin ve çocukların başlattığı garip akımlar yüzünden o yaş grubu içerisinde fiziksel- ruhsal sıkıntı gören çok fazla kişi olduğunu biliyoruz.

Ayrıca bu haberler sadece elimize ulaşanlar. Bunun ardında dünya üzerinde daha pek çok fazla gencin ya da çocuğun, sosyal medya uygulamaları ve buradaki paylaşımlar nedeniyle hem ruhsal hem de bedensel açıdan zarar gördüğünü söyleyebiliriz.

Yapılan Bilimsel Araştırmalara Göre 18 Yaş Altı Depresyon Vakaları Artıyor!

Dünya üzerinde gerçekleştirilen ve sosyal medyanın etkilerini inceleyen bilimsel araştırmalarda, sosyal medyayı etkin bir biçimde kullanan gençlerde ya da 1 yaş altındaki çocuklarda depresyon durumlarının, duygu bozukluklarının artmaya başladığı ortaya çıkmaktadır. Bunun bilincinde olunduğu halde, halen pek çok hükümet bu konudaki önlemleri yeterince artırmıyor.

Depresyon nedeniyle o yaş grubunda intihar olaylarının ya da intihara meyil durumunun artmaya başladığı da bir gerçek. İşte bunlar dahilinde gerek hükümet gerekse toplum olarak daha fazla önlem alınması ve daha bilinçli adımlar atılması gerekmektedir.

Sosyal Medya Yetişkinler İçin Bile Etkili!

Yine yapılan bilimsel araştırmalar dahilinde, sosyal medyanın yetişkin kişiler üzerinde dahi oldukça büyük etkileri olduğu tespit edilmiş. Durum böyleyken, çocukların ya da gençlerin daha büyük etkiler yaşıyor olmasına şaşmamalı. Umarız ki bu durum konusunda toplum olarak daha büyük farkındalıklar elde ederiz.

Hayat, yaşam ve teknolojisi konusundaki gelişmelere dair haberler, Haber 365 sitesinde! Eğer siz de bu konularda daha fazla haber okumak ve daha güncel bilgiler elde etmek istiyorsanız Haber 365’i takip edin.