Güneş kremi, cildin zararlı güneş ışınlarından korunması için kullanılan bir üründür. Özellikle sıcak yaz günlerinde bu kremlerin kullanılması, cilt sağlığını korumak açısından çok önemlidir. Bunun yanında kış mevsiminde de güneş kremlerinin kullanılması tavsiye edilir. Elbette alacağınız kremlerde bazı etkenlere dikkat etmeniz gerekiyor. Cildinizi korumak için doğru kremi almanız, sağlığınızı korumanıza katkı sağlayacaktır.

Güneş kremi kullanmadığınız takdirde cilt sağlığınız olumsuz yönde etkilenir. Örneğin kremi sürmeden güneşe çıkmanız, cilt yanıklarına veya kansere neden olabilir. Ayrıca cilt tipinize uygun olmayan kremleri kullanmanız, alerjik reaksiyon yapabilir. Bu nedenlerden dolayı doğru güneş kremini bulmak için belirli konuları göz önünde bulundurmalısınız.

Alacağınız güneş kremi için T-Shop mağazasını tercih edebilirsiniz. Burada cildinize uygun birçok farklı krem bulunuyor. Araştırma yaparak en doğru güneş kremini sipariş vermeniz mümkündür. 

Marka Seçimi

Doğru güneş kremi seçiminde önemli olan ilk faktör, marka seçimidir. Kaliteli üretim yapan markaları tercih etmek, cildinizi daha etkili şekilde korur. Çünkü her markanın koruma faktörleri ve bileşimleri farklıdır. Eğer kalitesiz bir markayı tercih ederseniz, cildinizi tam anlamıyla koruyamayabilirsiniz. Bunun yanında cildinizi tahriş etme riski de söz konusudur. Doğru marka seçimi:

● Cildinizi korumaya yardımcı olur.

● Güneşten gelen zararlı ışınların cildinize olan olumsuz etkisini en aza indirir. 

● Cildinizin erken yaşlanmasını önler.

● Güneş lekelerinin oluşumunu büyük oranda azaltır.

Aynı zamanda güvenilir bir marka, etik değerler açısından da önemlidir. Örneğin, marka seçerken hayvansal deney yapılmaması veya kimyasal içermemesi gibi faktörlere dikkat edebilirsiniz.

Faktör (SPF) Seçimi

SPF, güneş koruma faktörünü ifade eder. Güneş koruyucu kremlerde farklı faktörler bulunur. Bir güneş kremini almadan önce mutlaka SPF oranına dikkat etmelisiniz. Seçiminiz esnasında dikkat etmeniz gereken durum, güneşin altında ne kadar kalacağınızdır. Bilinenin aksine SPF, güneşten ne kadar korunacağınızı değil, ne kadar süre boyunca koruyacağı konusunda etkilidir.

Yüksek faktöre sahip kremler, cildinizin korunması açısından daha iyi bir etkiye sahiptir.  Ancak sadece buna dikkat etmemelisiniz. Aynı zamanda UVA korumasının olup olmamasına bakmalısınız. Son yapılan araştırmalara göre UVA ışınları, cilt kanseri gibi büyük sorunlara neden olabilir. Bu yüzden güneş kremini alırken mutlaka faktörüne dikkat etmelisiniz.

Cilt Tipine Uygunluğu

Etki mekanizmalarına göre güneş kremleri, inorganik ve organik olarak ikiye ayrılır. Kimyasal içeren koruyucular, UV ısınlarını absorbe etme etkisine sahiptirler. Bu nedenle ciltte bir sorun olduğunda fotoalerjik reaksiyonlara sebep olabilirler. Oluşabilecek sorunların önüne geçilmesi için krem seçimlerinizde cilt tipine uygunluğa önem göstermek gerekir.

Cildin yanında ten renginize uyum gösteren kremleri almalısınız. Aynı zamanda cilt tipinizin durumu da önemlidir. Yağlı ve kuru ciltlere özel olarak hazırlanan kremleri kullanmanız önerilir. Cilt uygunluğuna göre bir ürün seçtiğiniz zaman ortaya problem çıkmayacaktır. 

Geniş Spektrumlu Güneş Kremi Seçimi

Güneş kremi için geniş spektrumlu seçim yapmak, cildinizi ultraviyole ışınlarına karşı korur. Çünkü geniş spektrumlu kremler alarak cildinizin zarar görmesini engelleyebilirsiniz. Bu sayede cildin erken yaşlanmasının ve ciltteki lekelenmelerin de önüne geçebilirsiniz. Güneş kremlerini seçerken geniş spektrumlu olmasına özen göstermelisiniz. 

Yaşa Uygunluk

Her yaşa uygun güneş kremleri bulunur. Buna uygun olarak seçim yapmanız oldukça önemlidir. Çünkü her cildin durumu farklıdır. Yaşlı bir bireyle bebeklerin ciltlerinin hassasiyeti aynı değildir. SPF değeri veya diğer faktörlere yaşa uygun şekilde seçim yapmak gerekir. 

T-Shop firmasında satışa sunulan bebek güneş koruyucu krem seçenekleri arasından bebeklere uygun olan ürünleri bulmanız mümkündür. Burada bulacağınız kremler, tamamen kaliteli ve güvenilir markaların ürünleridir. Hemen siparişinizi oluşturarak size en uygun olan kremleri satın almanız mümkündür.

Editör: Kadir FIRAT