Diyanet İşleri Başkanlığı, bu kutsal yolculuğun eksiksiz şekilde gerçekleşebilmesi için ulaşım, konaklama ve sağlık hizmetleri başta olmak üzere tüm planlamalarını tamamladı.
Klimalı Çadırlar ve Sahra Hastanesi Hazır
Yaklaşık 25 km uzaklıktaki Arafat bölgesine, hacı adayları otellerinden otobüslerle taşınacak. Bölgede sanayi tipi klimalarla donatılmış çadırlar, aşırı sıcaklara karşı hazır hale getirildi. Temel ihtiyaçlar, çevre temizliği ve hijyen konularında da özel önlemler alındı.
Diyanet’e bağlı sağlık ekipleri, bölgede kurulan sahra hastanesi ile hizmet sunacak.
Dualar, Sohbetler, Kur’an Tilavetleri
Hacı adayları, Arafat’ta geceyi dua ve ibadetle geçirecek.
Diyanet, Kur’an tilaveti, ilahiler, dini sohbetler ve merkezi ses sistemi üzerinden irşat programları hazırladı.
Arife günü öğle ve ikindi namazları cem edilerek kılınacak. Ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Arafat vakfesi için dua edecek. Bu anlamlı dua Türkiye’den canlı yayınla izlenebilecek.
Müzdelife, Mina ve Taşlama İbadeti
-
Vakfeden sonra Müzdelife’ye geçilecek.
Burada akşam ve yatsı namazları cem edilerek kılınacak, taşlar toplanacak. -
Ardından Mina’ya yürüyüş başlayacak.
İlk gün Akabe Cemresi'ne 7 taş atılacak, kurbanlar vekâletle kesilecek. -
Hacı adayları tıraş olup ihramdan çıkacak,
Ziyaret Tavafı ve Haccın Sa’yi yapılacak. -
Bayramın 2. ve 3. günlerinde ise Küçük, Orta ve Büyük Cemrelere yedişer taş atılacak.
-
Hac ibadeti, Mekke’den ayrılmadan önce yapılacak Veda Tavafı ile tamamlanacak.





