Kış aylarında birçok kişi halsizliğe ne iyi gelir diyerek doğal tedavi yollarını araştırır. Yorgunluk ve halsizlik nasıl geçer evde doğal tedavi yöntemleri nelerdir?

Genel halsizlik, yorgunluk veya uyuşukluk, birçok insanın yaşadığı yaygın bir sorundur. Fiziksel efordan kaynaklanan yorgunluk ayrı, hastalık sebebiyle gelişen halsizlik ve bitkinlik ayrı değerlendirilmelidir. Virüs, bakteri ve enfeksiyon kaynaklı halsizlik nasıl geçer evde neler yapılabilir? İşte, doğal çareler…

Halsizliğe iyi gelen şeyler nelerdir? 8 etkili yöntem!

1.Muz

Muz harika bir doğal şeker kaynağıdır; sükroz, fruktoz ve glikoz içerir. Bunlar etkili ve hızlı bir şekilde enerji almanızı sağlar. Ayrıca muz, vücudunuzun şekeri enerjiye dönüştürmek için ihtiyaç duyduğu bir mineral olan potasyum içerir. Ayrıca muzda bulunan lif, kanınızdaki glikoz seviyesinin korunmasına yardımcı olur.

Kendinizi zayıf hissettiğinizde bir veya iki muz yiyin. Ya da muzlu içecek yapın. Vücudunuzu güçlendirmeye ve zayıflığı uzak tutmaya yardımcı olmak için günde iki kez 1 yemek kaşığı balla olgun bir muz yiyin. Alternatif olarak, sabah mısır gevreği veya yulaf ezmesine ekleyebilirsiniz.

2.Badem

Badem, genel halsizlik belirtileriyle savaşmanıza ve enerjik kalmanıza yardımcı olabilecek E vitamini ile doludur. Halsizliğe ne iyi gelir dediğiniz noktada, her gün bir avuç badem tüketmekte fayda vardır. Ayrıca bademde bulunan yüksek dozda magnezyum, protein, yağ ve karbonhidratların enerji kaynaklarına dönüştürülmesinde rol oynar. Bazı insanlarda hafif bir magnezyum eksikliği halsizliğin nedeni olabilir.

3.Ilık Süt

Süt, sağlıklı kasları ve kemikleri desteklediği gösterilen en iyi kalsiyum ve D vitamini kaynaklarından biri olarak kabul edilir.

1 çay kaşığı bal ile bir bardak ılık süt için veya sade olarak tüketin. Ayrıca mısır gevreğinize veya kahvenize süt ekleyin.

1 bardak sütte iki üç inciri de kaynatabilirsiniz. Güç kazanmak için haşlanmış incir yiyin ve süt için.

4.Hint Üzümü

Bektaşi üzümü veya Hint üzümü, halsizliğe iyi gelen şeyler arasında birçok kişinin bilmediği doğal bir tedavi yöntemidir. Hint üzümü, enerji seviyenizi artırmanıza yardımcı olabilecek oldukça besleyici bir meyvedir. İyi bir C vitamini, kalsiyum, protein, demir, karbonhidrat ve fosfor kaynağıdır. Günde bir Hint üzümü tüketmek, zayıf bir bağışıklık sistemini güçlendirebilir.

5.Ginseng Çayı

Yüzyıllardır ginseng güçlü bir antioksidan olarak biliniyor. Kendinizi zayıf hissettiğiniz her an size enerji verebilir. Sakinleştirici ve yatıştırıcı doğası sayesinde bu bitki aynı zamanda sinirleriniz üzerinde de yatıştırıcı bir etkiye sahiptir.

6.Çilek

Halsizlik nasıl geçer evde hangi gıdalar tüketilmelidir? Çilek, doku onarımına yardımcı olan, bağışıklığı artıran ve serbest radikal hasarını önleyen bir antioksidan olan C vitamini ile doludur.

Çilek antikanser, antidiyabetik ve anti-obezite özelliklerine sahiptir. Kalbi ve sinir sistemini korumaya yardımcı oldukları kanıtlanmıştır. Enerji bombası çilek manganez, lif ve su içerir.

Kendinizi yorgun ve halsiz hissettiğinizde yarım bardak taze çilek suyu için.

Düşük kalorili, yüksek lifli bir meyve salatası yapmak için çileği tek başına yiyebilir veya diğer meyveler, kepekli tahıllar ve sebzelerle karıştırabilirsiniz.

7.Yumurta

Halsizlik ve yorgunluktan uzak durmak için dengeli beslenmek son derece önemlidir. Protein, demir, biotin, A vitamini, folik asit, riboflavin ve pantotenik asit gibi besinlerle yüklü oldukları için diyetinize yumurta dahil etmek gerçekten yardımcı olabilir.

8.Kahve

Kahvede bulunan kafein beyni canlandırır ve size anında enerji artışı sağlar. Kendinizi enerjik hissettirmenin yanı sıra dayanıklılığı artırmaya, odaklanmayı geliştirmeye, ağrıyı azaltmaya ve metabolizma hızınızı iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Editör: Didem Bektaş