Talasemi tedavisi gören 18 yaşındaki Hamid Yorulmaz'ın biyolojik babasının bulunması amacıyla Müge Anlı'nın programına başvurmasının ardından gündeme gelen olayda adli süreç başladı.

Hamid Yorulmaz, kendisini büyüten Mehmet Sağbaş'ın biyolojik babası olmadığını öğrendiğini belirterek gerçek babasının bulunması için yardım istemişti. Kök hücre nakli sürecinde biyolojik babasının bulunmasının önem taşıdığını ifade eden Yorulmaz'ın açıklamalarının ardından Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

SAVCILIK RESEN SORUŞTURMA BAŞLATTI

Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili resen soruşturma başlatıldı.

Soruşturmanın “Çocuğun Soybağını Değiştirme”, “Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhlali”, “Yardım veya Bildirim Yükümlülüğünün Yerine Getirilmemesi” ve “Tehdit” suçlamaları kapsamında yürütüldüğü bildirildi.

Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığı ile JASAT ekipleri de Torbalı ve Tire'de çok sayıda kişinin ifadesine başvurarak dosyaya ilişkin delil topladı.

ANNE TUTUKLANDI, DAYI SERBEST BIRAKILDI

Soruşturma kapsamında Hamid Yorulmaz'ın annesi Nihal Beyit ile dayısı Mehmet Yorulmaz gözaltına alındı.

Jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen iki isimden Nihal Beyit, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Taşacak Bu Deniz Milli Maçı Geride Bıraktı
Taşacak Bu Deniz Milli Maçı Geride Bıraktı
İçeriği Görüntüle

Mehmet Yorulmaz ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yasama Tutunmak Icin Babasini 20300741 6004 1 M

BİYOLOJİK BABA İÇİN YENİ İDDİA

Dosyada Hamid Yorulmaz'ın biyolojik babasının kimliğine ilişkin de yeni bir gelişme yaşandı.

Müge Anlı, canlı yayında Nihal Beyit'in ifadesinde biyolojik baba olarak İzmir dışında yaşayan bir kişinin adını verdiğini açıkladı.

Söz konusu kişinin “Sakallı Hamid” olarak bilindiği belirtilirken, jandarma ekiplerinin kişinin kimliğini kesinleştirmek ve kendisine ulaşmak için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Soruşturmanın farklı yönleriyle devam ettiği öğrenildi.