Trabzonspor altyapısında yetişen Mertcan Çam bir dönem A takıma kadar yükselmiş ve performansıyla taraftarları heyecanlandırmıştı.Trabzonspor'da beklenen patlamayı yapamayan Mertcan Çam sonrasında Şanlıurfaspor ve Bandırmaspor'un formasını terletmişti.Mertcan'ın Şanlıurfaspor başkanı ile yaşadığı olay uzun süre gündemden düşmemişti.

Sözleşmesi gereği sezon başında Trabzonspor'a geri dönen Mertcan Çam son olarak Trabzon'un güçlü ekiplerinden Hekimoğlu Trabzon'a transfer olmuş ve performansıyla eski günlerinin sinyallerini vermişti.23 yaşındaki genç yetenek performansıyla yıldızlaşırken yaşadığı sakatlık sonrası sevenlerini üzdü.Mertcan Çam'ın sakatlığı nedeniyle 6 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

Hekimoğlu Trabzon'un resmi sitesinden yapılan açıklamada ''Geçtiğimiz günlerde oynadımız hazırlık müsabakası sonrasında sakatlanan ve yapılan tetkikler sonrası ön çapraz bağ yaralanması tehşisi konulan sporcularımızdan Mertcan Çam İstanbul Bahçelievler Medical Park Hastanesinde Cerrahi operasyon geçirdi.Yrd.Doç. Dr. Yener İnce tarafından gerçekleştiren ve yaklaşık 2 saat süren operasyonun oldukça başarılı geçtiği öğrenildi. Mertcan'ın altı ay sonra yeşil sahalara dönebileceği belirtildi.Başarılı sporcumuza Allah'tan acil şifalar diliyor, en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını arzu ediyoruz.'' ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim