Huawei P60 ve Huawei Mate 60 özellikleri gün yüzüne çıktı. Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei’nin yeni serisi bomba gibi geliyor.

Huawei Mate 50 serisi birkaç ay önce piyasaya çıktı ve halefinin Eylül 2023'e kadar gelmesi beklenmiyor. Ancak bir sonraki Huawei amiral gemisi serisinin detayları şimdiden ortaya çıkmaya başladı. Bir sızıntı, Huawei Mate 60 serisinin bir Qualcomm işlemci ile donatılacağını ve yalnızca 4G bağlantısı sunacağını iddia ediyor. Huawei P60 serisi hakkında bazı ilginç bilgiler de ortaya çıktı. Detaylar burada.

Haber kaynağı, Huawei P60 ve Mate 60 Serisinin Qualcomm yonga setleri tarafından destekleneceğini iddia ediyor. Önümüzdeki yılın başlarında piyasaya sürülmesi beklenen P60 Serisinin Snapdragon 8+ Gen 1 4G yonga setine sahip olduğu bildiriliyor. Sızıntı ayrıca, P60 serisinin yakında seri üretim aşamasına gireceğini öne sürüyor. Ek olarak, Mate 60 serisinin, muhtemelen Snapdragon 8 Gen 2'nin yalnızca 4G sürümü olan SM8525 model numaralı bir yonga seti ile donatıldığı söyleniyor.

Yakın tarihli bir rapor, vanilya Huawei P60'ın teknik özelliklerini ve tasarımını ortaya çıkardı. Telefonun, ilk olarak Mate 50 modeliyle tanıtılan değişken diyaframlı bir lense sahip olması bekleniyor. Yükseltilmiş 64 megapiksel telefoto sensörle gelebilir.

Cihazın ön tarafında, hap şeklindeki bir oyuğa takılabilen çift selfie kamerası yer alabilir. Arkada, ahizenin aynı ikiz dairesel modüllere sahip olması bekleniyor, burada üstte iki büyük sensör yuvalanıyor ve altta bir LED flaş ve başka bir kamera bulunuyor.

P60 serisi daha fazla akıllı telefon içerebilir ancak bunlar hakkında henüz bir ayrıntıya sahip değiliz. Huawei, yaklaşmakta olan seri hakkında herhangi bir ayrıntıyı henüz resmi olarak doğrulamadı.

Editör: Didem Bektaş