İbrahim Yattara’nın Trabzonspor sevgisi ve aşkı nasıl başladı?

Beni ilk Trabzonspor istediğinde hiç ismini duymamıştım bu yüzden biraz endişelerim vardı ama anlaşma yaptıktan sonra şehre indiğimde taraftarım, yönetimin yani tüm camianın bana olan ilgisi tüm endişelerimi atmama sebep oldu. Ben Trabzonspor’u, Trabzon şehrini ve halkını o kadar çok seviyorum ki bunu asla anlatamam ben artık ölene kadar Trabzonsporluyum.

En çok hangi maçlarda heyecanlanırdın?

Trabzonspor'un Samsunspor Maçı Kamp Kadrosu Belli Oldu Trabzonspor'un Samsunspor Maçı Kamp Kadrosu Belli Oldu

Benim için bütün maçlar hep heyecanlı geçer ama en çok Fenerbahçe maçlarında heyecanlanırdım çünkü onlarla hep bir hesabımız var bu yüzden o maçlara çok ayrı önem verirdim ve hazırlanırdım.

Yattara Trabzonspor’da en unutamadığın gol hangisiydi?

Trabzonspor’da hiç unutmayacağım gol şampiyonlar liginde Dinamo Kiev’e attığım beraberlik golüydü o gol benim için çok anlamlıydı. Çünkü o maçta sakatlandım Dinamo Kiev o sene hiç yenilmeden o gruptan çıktı belki ben sakatlanmasam ikinci maçta çok farklı olacaktı.

Geçen hafta Onuachu’nun attığı golü değerlendirirmisin?

Ben kariyerim boyunca öyle bir gol hiç atmadım muhteşem bir goldü tıpkı İbrahimoviç, Cavani, Haland gibi bir goldü. Onuachu gerçekten çok iyi bir santrafor Türkiye’de çok daha iyi goller atacağına inanıyorum.

Vahid Halilhodziç ile bir anın var onu bize anlatır mısın?

O dönem saçlarımı kendim boyuyordum o gün Avni Aker stadyumunda maçımız vardı bende ilk 11’deydim tesislerden çıkmadan önce saçlarımı boyuyordum takım otobüsüne  iki dakika geç kaldım Vahid hoca beni otobüse almadı bende taksiye bindim stadyuma onlardan tam 15 dakika önce orada oldum soyunma odasında toplandığımızda bir baktım 11’de değilim hocaya dedim beni neden aldınız 11’den oda bana dedi ki geç kaldın bende ona dedim ki olur mu ben sizden 15 dakika önce geldim stadyuma sonra takım sahaya çıktı 1-0 yeniliyorduk ve hoca beni ikinci yarının ortalarında oyuna aldı ve maç 1-1 berabere bitti belki beni 11’de oynatsa o maçı kazanacaktık.

Roberto Carlos ile ilgili yaşamış olduğun bir hikaye var onu bize anlatır mısın?

Yine bir Fenerbahçe maçı öncesiydi Roberto Carlos’u sürekli beni anlatıyorlar çok dikkatli ol Yattara sende gibisine oda beni her halde biraz hafife alıyor sonra maç bittikten sonra o Yattara dediğiniz bu muydu  demiş teknik ekibe o maçta da çok iyi oynamıştım. Sonra Carlos beni Real Madrid’e önerdi Madrid beni 5 aylığına kiralamak istedi ama ben gitmedim.

Yattara Gökdeniz ve Fatih Tekke gibi kaliteli Türk oyuncuları ile aynı kadroda olmak nasıldı?

Gerçekten o dönem süper ligin en iyi iki oyuncusuydular Fatih ve Gökdeniz onlarla oynamak harikaydı çünkü bizim aramızda kıskançlık hiç olmazdı beni her zaman kollarlardı, destek olurlardı öyle oyuncular bu lige kolay kolay gelmez.

Trabzon’da seni en çok üzen şey neydi?

Ben aslında bu konuda hiç konuşmak istemiyorum çok kırgınlıklarım var ama bunu ilk size söylüyorum o dönem sakatlandığımda beni tesislere iki hafta sokmadılar ben Haluk Ulusoy tesislerinde kendi başıma idman yaptım. Sonra kulüpten 1 milyon 200 bin EURO alacağım vardı vermediler bende FİFA’ya gittim sonra beni aradılar Trabzon senin şehrin davanı geri çek ben zaten dava etmemin sebebi bana yapılanlardı ve hemen aklıma şehir geldi ve davamı geri çektim 1 milyon 200 bin EURO alacağımdan sadece 600 bin EURO’yu alarak oradan ayrıldım.

Yattara Totti ile takas haberleri gerçek mi?

O dönem beni Real Madrid’den sonra Roma istedi bende o dönem sportif direktörümüz olan Caner Çuvalcıoğlu’nun yanına gittim dedim ki ona abi Real Madrid istedi gitmedim ama şimdi kontratım bitiyor beni yollayın gideyim dedim oda bana Roma 5 milyon EURO ve iki oyuncu teklif ediyor dedi ve bizde onlardan Totti’yi istedik dedi bana bizim en iyi oyuncumuza onların en iyi oyuncusu dedi ve o transferde maalesef olmadı.

Nwakaeme ile aynı takımda olsaydınız nasıl olurdu?

Oooo Nwakaeme ile Trabzonspor’da beraber oynamış olsaydık her sene şampiyon olurduk bizi kimse tutamazdı. Benim dönemimde keşke olabilseydi.

Trabzonspor camiasına ne mesaj vermek istersin?

Ben Trabzonspor’u çok seviyorum ve bundan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğim taraftara da şunu söylemek istiyorum biraz sabırlı olmalılar çok sabırsız davranıyorlar başkan Ertuğrul Doğan gerçekten güzel işler yapmaya çalışıyor ona, ekibine ve takıma sahip çıksınlar iyi bir kadro var şampiyon olmamak için hiçbir sebep yok sizlere de buraya kadar geldiğiniz için teşekkür ederim.

Programı İzlemek İçin: https://youtu.be/JSwvvi4GxeU