İdrar yolu enfeksiyonu evde nasıl tedavi edilir? Ağrı, sancı ve diğer tüm problemlerinizi hafifletecek 5 bitki çayı hangileri? İşte, idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelen bitki çayları...

İdrar yolu enfeksiyonu (İYE) semptomları, ciddi bir ağrı yaşatabilir. Enfeksiyon ayrıca sık idrara çıkmanıza neden olur ve diğer semptomları arasında kaşıntı, idrar yaparken yanma hissi, bel ağrısı ve ağrılı cinsel ilişki sayılabilir. Yaygın görülen bir enfeksiyondur. İYE'yi nasıl tedavi edeceğimizi düşündüğümüzde antibiyotikler en çok reçete edilen çözümler olsa da, bazen bitki çayları gibi ev yapımı çözümler de sizi rahatlatabilir!

Birçok kadın ara sıra veya tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonlarından muzdariptir. Enfeksiyon gerçekten can sıkıcı ve güçten düşürücü olabilir ve böbrek fonksiyonuna zarar verme potansiyeline sahip olabilir. Çözüm nedir? Enfeksiyonla baş etmenin harika bir yolu bitki çaylarıdır.

Bitkisel çaylar, idrar yolu enfeksiyonlarının doğal tedavisinde yardımcı olabilir, çünkü:

1. Bağışıklık sisteminiz için antibiyotiklerden daha iyi olabilirler.

2. Tahrişi yatıştırmaya ve iyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olabilirler.

3. Ayrıca, susuz kalmayı engeller. Enfeksiyona bağlı hastalıklarda vücudun su almak çok önemlidir.

4. Kaşıntı ve tahrişi iyileştirebilen, idrarınızdaki kötü bakterileri öldüren iltihap önleyici ve antiseptik özellikler içerirler.

5. Ayrıca bitki çayları sağlıklı bir ortam oluşturarak mesanenizi güçlendirmeye yardımcı olur.

Yeşil çay ve ebegümeci, papatya, nane, maydanoz ve kızılcık içeren çaylar idrar yolu enfeksiyonlarında faydalı bitkilerdir.

Bu nedenle, idrar yolu enfeksiyonlarını doğal yollarla nasıl tedavi edeceğinizi düşünüyorsanız, şu içecekleri deneyin:

1. Yeşil çay

Yeşil çayın İYE tedavisi de dahil olmak üzere birçok faydası vardır. İdrar yolu enfeksiyonu için etkili bir antimikrobiyaldir ve enfeksiyona sebep olan Escherichia coli bakterilerine karşı savaşabilir. Ayrıca, antioksidanlar yeşil çayda yaygın olarak bulunur ve bu, antibiyotiğe dirençli bakterilerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olabilir.

2. Kızılcık çayı

Kızılcık özü içeren bitki çayı kullanılabilir. Ekstrakt veya tablet formundaki kızılcık, antibakteriyel ve iltihap giderici özelliklere sahip polifenoller ve antioksidanlar içerdiğinden, enfeksiyonların önlenmesinde bazı faydalar göstermiştir.

3. Papatya çayı

Papatya çayı antioksidanlar açısından zengindir ve vücuttaki kötü bakterileri azaltmaya yardımcı olabilecek iltihap önleyici ve antimikrobiyal özellikler içerir. Bu ayrıca enfeksiyonun neden olduğu ağrıyı da hafifletebilir.

4. Maydanoz çayı

Maydanoz çayı adet görme ve hormonal değişiklikler gibi sorunları tedavi etmek için kullanılan doğal bir çaredir. Bununla birlikte İYE semptomlarını en aza indirmeye yardımcı olabilir, çünkü bakterileri idrar yolunuzdan dışarı atmaya yardımcı olmak için idrar miktarlarınızı artırarak böbrek enfeksiyonunu önleyebilen doğal bir diüretik görevi görür. Bununla birlikte C vitamini açısından zengindir ve antioksidanlar içerir.

5. Nane çayı

Nanenin antimikrobiyal gücü, bu bitki çayının İYE'leri tedavi etmesini gerçekten kolaylaştırır. Bunun dışında, kötü bakterileri öldürmeye ve iyi ve kötü bakteriler arasındaki dengeyi yeniden sağlamaya yardımcı olan antibakteriyel, antiviral ve anti-inflamatuar özelliklere de sahiptir.

Evde İYE nasıl tedavi edilir - bu ipuçlarını da izleyin

* Çok su için

* Narenciye tüketin

* Hijyen sağlayın

*Probiyotik gıdaları tüketin

* Tuvalet sonrası ilgili bölgeyi önden arkaya doğru silerek temizleyin

* Parfümlü sabun ve losyonlardan kaçının

* Pamuklu iç çamaşırı giyin

* İdrarınızı tutmayın

Editör: Didem Bektaş