Ramazan ayında iftar için ne pişirsem derdinize son verecek pratik ve farklı tariflerle karşınızdayız. İşte, kremalı karnabahar çorbası tarifi!

Kremalı Karnabahar Çorbası için Malzemeler

Hazırlaması 10 dakikanızı, pişmesi 40 dakikanızı alacak olan 6 kişilik bu lezzet, Ramazan ayına özel çorba tarifleri listenizde favoriniz olacak. Karbonhidrat, lif ve protein içeren bu eşsiz çorbayı iftar ve sahur sofralarınızdan eksik etmeyeceksiniz. İsterseniz bu kremalı karnabahar çorbasını yapmak için karnabahar saplarını ve yapraklarını kullanın ve yemek israfını azaltın - yapraklar çorbaya açık yeşil bir renk verir.

En lezzetli ve en sağlıklı çorba tarifleri arasında yer alan sebzeli kremalı karnabahar çorbamız için malzemeler şunlardır:

  • 40 gr tuzsuz tereyağı
  • 1 soğan, kabaca doğranmış
  • 1 orta boy karnabahar, çiçeklerine ayrılmış ve doğranmış (isterseniz sapını ve yapraklarını ayırın)
  • 1 orta boy kesilmiş patates
  • 1 litre sebze suyu
  • 500 ml tam yağlı süt
  • 150 ml taze krema
  • Servis için küçük bir avuç kekik yaprağı veya kıyılmış frenk soğanı
  • Servis için sızma zeytinyağı gezdirilir (isteğe bağlı)

Tarif

Kremalı karnabahar çorbası tarifi için Tereyağını büyük bir tencerede orta ateşte cızırdayana kadar eritin, ardından soğanları birkaç dakika pişirin. Karnabahar ve patatesleri ilave edin (isterseniz karnabahar sapını ince ince doğrayın ve bunu da ekleyin). Kapağı kapatıp yaklaşık 10 dakika kısık ateşte, sebzeler yumuşayana kadar bir veya iki kez karıştırarak pişirin.

Et suyunu dökün ve kaynatın, ardından sütü ekleyin ve yavaşça kaynatın. Karnabahar yapraklarını ekleyin, kullanıyorsanız baharatlayın, ardından sebzeler çok yumuşak olana kadar 12-15 dakika kapağı açık olarak pişirin.

Kremayı ilave edip tekrar kaynama noktasına getirin. Ateşten alın ve pürüzsüz olana kadar bir el blenderi ile çırpın. Ekstra ipeksi bir sonuç için püreyi bir elekten geçirebilirsiniz, ancak bu şart değildir. Çorba artık üç güne kadar soğutulabilir, üzeri kapatılabilir ve soğutulabilir veya üç aya kadar porsiyonlara ayrılıp dondurulabilir. Sıcak olana kadar tekrar ısıtın. Kâselere doldurup üzerine kekik yaprakları veya frenk soğanı ve taze çekilmiş karabiber serpiştirerek ve isterseniz üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.