Trabzonspor yönetimi Sosa, Novak ve son olarak Sörloth kriziyle gücünü giderek yitiriyordu. Öyle ki haftalardır limit yüzünden transfer yapamayan Trabzonspor kadrosunda yedekteki oyuncuyu geçtim as olarak bile yeterli oyunculara sahip değil. Sağbekte 36 yaşındaki Parreira bütün sezonu götüremez. Solbekte Marlon, ortasahada Flavio Süper Lig düzeyinde bile yetersiz bir izlenim veriyor. Üstelik Flavio kırmızı kart görerek ilk maçtan eksi puan aldı. 

Maça gelecek olursak Nwakaeme markaj altında etkisiz kalınca, Abdülkadir ve bence küçük takımın büyük oyuncusu Guilerme de üretemeyince takım ikinci lig takımı görüntüsündeydi. Newton İngiltere Championship'den düşmemeye oynayan bir takım oyunu izletti. Beşiktaş'ın yardımcı hocası bile Newton'a göre taktik olarak üstünlük kurdu. Beşiktaş'da zayıf bir kadroyla çıktı. Ona rağmen skorun bu şekilde olması Trabzonspor'un savunmadaki dörtlüde zayıf oyunculara sahip olması ortasahadaki yumuşaklık etkendi.

İlk yarıda golü de yiyebilirsin ama bu şekilde dağınık taktiksiz bir oyun oynayamazsın. Günün sonunda Paok karşısında dağılan eksik Beşiktaş'ı yenemiyorsanda yenilmemek üzerine bir taktik oluşturamamak ikinci lig seviyesinin tezahürüdür.