Kişilerin keyifli vakitler geçirmesini ve bununla beraber çok sayıda kişi tarafınca tanınmasını fotoğraf paylaşarak sağlayan Instagram, günümüzde artık kurumsal firmalar tarafınca da sürekli olarak kullanılmaktadır. Her geçen gün sayısı artan sosyal medya platformları milyonlarca fert tarafından kullanılmaktadır. Sosyal medya platformları arasında kişilerin fotoğraflarını farklı filtreleme seçenekleri kullanarak paylaşmasını sağlayan Instagram, tüm dünyada ve ülkemizde oldukça yaygın bir biçimde kullanılmaktadır. Kişiler bu platformlar aracılığı ile sevdikleri her şeyin resmi ya da videosunu takipçileri ile paylaşabilmekte ve keyifli vakitler geçirebilmektedir. Bu denli sık kullanılmasına rağmen, az sayıda kişi tarafından da olsa Instagram hesap dondurma işlemleri oldukça merak edilmektedir.

Markalarının kampanyalarını ve reklam tanıtımlarını sosyal medya üzerinden oluşturan firmalar, Instagram üzerinden de birçok tanıtım çalışması meydana getirmeye devam etmektedir. Günümüz koşullarında sosyal medya kullanmak artık çok önemli bir noktaya gelmiştir. Özellikle de akıllı cep telefonlarına haiz olan kişiler sosyal medya üzerinden aktif olarak takip edenleri ile iletişim halinde olmalarına olanak tanımaktadır. Devamlı olarak artan bu platformların kullanımı ile birlikte ortaya çıkan bu uygulamalar, kişilerin bu platformlarda tanınmasını sağlamak için en uygun araçlardır.

Instagram Hesap Dondurma Adımları

Sosyal ağların gelişimiyle beraber, kişiler dostları ile benzer ortamlarda yer almak için pek çok sosyal ağda hesap açıyor. Bu kişilerden yalnızca çok az bir kısmı ise kullandığı sosyal ağdan memnun kalmadığında ya da başka herhangi bir sebepten dolayı hesabını dondurmak istiyor. Instagram hesap dondurma işlemlerine başlamadan önce, Instagram üzerinden paylaştığınız fotoğraflarınızı saklamak isteyebilirsiniz.

Instagram hesabınızın dondurulması işlemlerini, uygulama üzerinden değil herhangi bir tarayıcı aracılığı ile yapmanız gerekmektedir.

Tarayıcınızdan Instagram hesabınıza girin ve profil sayfanızda yer alan ayarlar seçeneğine gelerek orada bulunan “hesabımı geçici olarak kapat” sekmesini tıklayın.

Daha sonrasında ise “Gitmeden önce lütfen bizlere nedenini söyle” kısmının tarafındaki kutucuktan, hesabınızı niçin silmek istediğinizi seçmeniz gerekiyor.

Instagram hesap silme nedeninizi seçtikten hemen sonra, hesabınızı sileceğiniz asıl bölüm açılacak. Bu bölümde önce şifrenizi boş kutucuğa girmeniz, daha sonra “Hesabımı Kalıcı Olarak Kapat” yazan butona tıklamanız gerekiyor.

Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra Instagram silme işlemleri başarılı bir şekilde gerçekleşmiş olmaktadır.