Apple, yeni iPhone serisi üzerinde çalışmalara devam ediyor. İddiaya göre iPhone 15 serisi tasarımı ile önceki modellerden ayrışacak.

Apple iPhone 14 serisi sadece birkaç ay önce piyasaya sürülürken, halefi olan iPhone 15 serisiyle ilgili şimdiden bir dizi sızıntı oldu. iPhone 15 serisi 2023 Eylül ayında tanıtılacak ve önceki modellere benzemeyecek.

iPhone 15 tasarımı hakkında yeni ipuçları bugün geldi. Son birkaç yılda, iPhone 14 serisi gibi iPhone modelleri, yuvarlak kenarlı ancak keskin köşelere sahip düz bir arka panele sahiptir. Ancak son söylentiler, yeni iPhone 15'in eski iPhone 5c'nin yuvarlak kenarlarına daha çok benzeyen bir tasarıma sahip olacağını iddia etmişti. Bu da cihazın daha rahat tutulması ve kavranmasını sağlayacak.

Görünüşe göre, iPhone 15'in kavisli kenar tasarımı hala bir iddia. Şirketin bu karar için Mart ayına kadar beklemesi muhtemel. 2023 model iPhone'larda yan çerçevelerde titanyum kullanılacak.

Bu doğruysa, iPhone 15 serisi, herhangi bir iPhone'da kullanılan en kaliteli malzemelerden bazılarını içerecektir. Bunun yalnızca iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max gibi daha pahalı Pro serisi modellerde yer almasını bekleyebiliriz. Diğer yeni tasarım değişiklikleri arasında, bir iPhone'da ilk kez tescilli Lightning bağlantı noktası yerine bir USB Type C bağlantı noktası sunarken, fiziksel düğmelerin yerini alacak sert tuşlar yer alıyor.