irlanda yüksek lisans, irlanda yüksek lisans ücretleri, irlanda da yüksek lisans, irlanda da yüksek lisans yapmak, irlanda yüksek lisans çalışma izni, irlanda da yüksek lisans fiyatları

Neden İrlanda’da Yüksek Lisans Yapmalı?

Eğitim hayatının önemli bir bölümü olan yüksek lisans, mesleğe adım atmadan önceki son aşamalardan birisi olduğu için bu aşamada kaliteli bir eğitim almak oldukça önemlidir. Bununla birlikte, iş bulma imkanının yüksek olmasından dolayı yurt dışında yüksek lisans yapmak günümüzde oldukça popülerdir. İrlanda da yüksek lisans bakımından öğrencilerin tercih ettiği ülkelerin başında gelmektedir. Peki İrlanda’da yüksek lisans yapmak neden tercih edilir, neden İrlanda’da yüksek lisans yapmalı?

Neden İrlanda'da Yüksek Lisans?

İrlanda’daki eğitim sistemi alan fark etmeksizin çok kapsamlı ve uzman yetiştirme üzerine oluşturulmuş bir sistemdir. Bu nedenle yüksek lisans yapmak istediğiniz bölüm fark etmeden kaliteli bir eğitim alacağınızın garantisi vardır. Öte yandan İrlanda’da yüksek lisans yapmanın bazı avantajları da mevcuttur:

●       İrlanda’da bulunan yaklaşık 17.000 yabancı uyruklu öğrenci sayesinde üniversiteler uluslararası bir atmosfere sahiptir.

●       İrlanda yüksek lisans çalışma izni sayesinde öğrenciler eğitimlerine devam ederken aynı zamanda yarı zamanlı işlerde çalışabilir.

●       Ülkenin resmi dili günümüzde çoğu öğrencinin ikinci dili olan İngilizcedir. Bu sayede öğrenciler uluslararası bir dil ile eğitim görme şansına sahip olur.

İrlanda’da Yüksek Lisans Fiyatları

Her ülkede olduğu gibi İrlanda’da da yüksek lisans fiyatları oldukça değişkenlik göstermektedir. İrlanda yüksek lisans ücretleri yaşadığınız yere, okuduğunuz üniversiteye ve kaldığınız yurt veyahut eve göre değişebilmektedir.

Öte yandan, bazı üniversitelerde de eğitim ücreti öğrencinin AB vatandaşı olup olmamasına bağlı olarak belirlenmektedir. İrlanda’da yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrenciler için ortalama öğretim ücretlerini şu şekilde sıralanabilir:

●       Tıp ve ilgili disiplinler: 000-31.000 EUR

●       Mühendislik: 250-24.000 EUR

●       Sanat ve Beşerî Bilimler: 250-22.000 EUR

●       İşletme: 250-34.500 EUR

İrlanda’da ortalama yaşam masrafı da şehirden şehre ve konaklama türüne göre oldukça fark edebilmektedir. Bu ülkede yüksek lisans eğitimi alırken kendinize ait bir evde kalabileceğiniz gibi öğrenci yurtlarında da kalabilirsiniz. Eğer bir öğrenci yurdunda kalmak isterseniz ortalama 6.000 Euro civarında bir yurt masrafınız olabilir. 

İrlanda’da Yüksek Lisans Başvuruları

İrlanda’da yüksek lisans başvuruları, okuyacağınız üniversite ve bölüme göre değişebilmektedir. Genelde ekim başı gibi başlayan yüksek lisans başvuruları için son başvuru tarihleri şubat ayının başı ve mart ayının sonunu kapsayan zaman diliminde gerçekleşir.

Yüksek lisans eğitimine kayıt onayları da mayıs ayında yapılır. Bu süreç ne kadar zor gözükse de size yardımcı olarak ve İrlanda’da yüksek lisans yapmanızı sağlayacak bir firma mevcuttur. Endless Abroad bünyesinde bulunan uzman personelleri, yurt dışı eğitim sürecinizdeki ücretler ve başvuru süreci gibi konularda size yardımcı olarak işinizi kolaylaştıracaktır.

Editör: Özge Özkan