Ne tür iş yapıyor olursanız olun, her iş yüksek kaliteli iş eldivenini gerektirir. İşiniz için doğru çifti bulmanız çok önemlidir. Ancak mükemmel uyumunuzu bulmak her zaman kolay değildir.

Malzeme Seçimi

İş eldiveni bulmanın ilk adımı doğru malzemeyi seçmektir. İşinize bağlı olarak, farklı görevleri yerine getirmek için farklı malzeme türlerine ihtiyacınız olabilir. Ellerinizi nelerden koruduğunuza daha yakından bakalım.

Kesikler ve Delinmeler

Bahçıvanlık, çevre düzenlemesi, marangozluk, yemek pişirme, metal işleme veya aletle ilgili diğer işler gibi görevler delinmeye dayanıklı eldivenler gerektirecektir.

Sert, kesilmeye karşı dayanıklı eldivenler sizi herhangi bir yaralanmaya karşı korumasa da, çalışırken ellerinizi kesme şansınızı azaltabilirler.

Morarma ve Kabarma

İnşaat, ağır bahçe işleri, ağaç işleri veya elektrikli aletlerin kullanıldığı diğer işler yapıyorsanız, darbeye dayanıklı eldivenlere ihtiyacınız olacaktır.

Bu eldivenlerin avuç içi ve parmak boğumlarında ekstra dolgu olacaktır. Bu, ağır bir darbenin şokunu veya elektrikli aletlerden gelen titreşimi emmeye yardımcı olacak ve ellerinizi sürtünmeye, kabarmaya veya morarmaya karşı koruyacaktır.

Doğru Uyumu Seçin

Boyutlandırma ve uyum, eldiveninizin rahatlığında büyük  fark yaratır. İş eldivenlerinizi uzun çalışma günlerinde kullanacaksanız, eldivenlerin rahat bir şekilde oturduğundan emin olmak çok önemlidir.

İş güvenliği eldivenleri için tıklayın.

Eldiveninizin tasarımı söz konusu olduğunda göz önünde bulundurmanız gereken bazı noktalar şunlardır:

Dış dikişler daha rahattır ancak çabuk aşınabilirler

İç dikişler dayanıklıdır ancak cildinizi tahriş edebilir

Avuç içi boyunca uzanan dikişler daha fazla rahatlık sağlar

Arkadaki dikişler daha iyi uyum sağlayabilir

Uygun olmayan eldivenler rahatsızlıktan daha fazlasına neden olur; çalışmanız sırasında hareketi kısıtlayabilir ve ayrıca su toplaması ve kas krampları gibi uzun süreli yaralanmalara neden olabilir.

Editör: Ersin Tanitim