İŞKUR, iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri kapsamında işgücünün istihdam edilebilirliğini artırmak, işsizlerin ve meslek seçimi aşamasında olanların mesleğe/işe yönlendirilmeleri ve kariyer planlamalarına destek olmak, meslek seçme aşamasında olan öğrencilerin, velilerinin ve öğretmenlerinin bilgi ve ilgi düzeylerini arttırmak amacıyla 1 milyon adet “Meslek Seçimine Destek Dergisi” dağıtacak. Bu kapsamda Trabzon’da ise 10 Bin 100 dergi dağıtılacak.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Trabzon Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Adnan Zengin; "İŞKUR Türkiye genelinde meslek seçme aşamasında olan öğrencilerin, velilerinin ve öğretmenlerinin bilgi ve ilgi düzeylerini arttırmak amacıyla 1 milyon adet 'Meslek Seçimine Destek Dergisi' dağıtacak. ilimizde ise 10 Bin 100 dergi dağıtılacak.

Dergi ilimizde, İl Müdürlüğü Hizmet Merkezimiz, hizmet noktalarımız, üniversite irtibat noktamızda, meslek tanıtım günlerinde, kariyer günlerinde bunun yanı sıra eğitim ve öğretim kurumu ziyaretlerimizde kullanılacak. İş ve meslek danışmanları tarafından gerçekleştirilen faaliyetlerde dergi dağıtımıyla birlikte, tüm meslek liseleriyle diğer liselerin son sınıf öğrencilerine iş arama becerileri, kurum faaliyetleri, özgeçmiş oluşturma ve mülakat teknikleri gibi konularda seminer verilmesi, kurumumuz internet şubesi (e-şube) üzerinden kayıt, özgeçmiş oluşturma ve iş arama işlem basamaklarının aktarılması sağlanacak. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak, meslek lisesi son sınıf öğrencilerinin iş arama becerilerinin geliştirilmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile planlama yapılarak ilimizdeki meslek lisesi son sınıf öğrencilerine ”İş Arama Becerileri Eğitimleri” verilmeye başlandı".

Ayrıca söz konusu dergi, meslek seçimi aşamasında bulunan öğrencilere kendini tanıma, iş görüşmelerine hazırlık, mesleki rehberlik ve kariyer danışmanlığı konularında yardımcı olurken, velilere de çocuklarıyla iletişim yolları, çocuğun meslek seçiminde ve kendini tanımasında ailenin önemi konularında yol gösterici olacak.

Dergiye, Kurum Resmi İnternet Sitesi üzerinden de erişilebilecek.

Editör: TE Bilişim