İstanbulKart'a HES Kodu Nasıl Yüklenir? Sorusu İstanbul'da yaşamını devam ettirip, toplu taşıma kullanan kişiler tarafından merak edilmektedir. 15 Ocak 2021 tarihinden itibaren kartlarına HES Kodu tanımlamayanların toplu taşıma kullanamayacağı haberi gelmesi üzerine internet üzerinden HES Kodu Tanımlama işlemi araştırılmaya başlandı. Peki, HES Kodu Nasıl Alınır? 

HES Kodu Nasıl Alınır? 

Koronavirüs salgınıyla beraber hayatımızda değişen şeylerden biri de yaşantımız olmuştur. Bankaya, otobüse, ya da devlet dairelerine binebilmek için artık HES Kodu zorunluluğu getirilmiştir. HES Kodu almanın bir kaç farklı yolu bulunmaktadır. 

Öncelikle Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden HES Kodu İşlemleri kısmına girip HES Kodu Oluştura tıklayıp, KOD kullanım süresini seçip, kodunuzu oluşturun. 
Ayrıca E-Devlet Sitesi üzerinden HES Kodu Üretme ve Listeleme kısmından HES Kodunuzu oluşturabilirsiniz. 

SMS ile HES Kodu almak içinde HES Yazıp boşluk bırakıp TC. Kimlik Numarası, TC. Kimlik Seri Numarasının son dört hanesi ve paylaşım süresi yazılıp 2023'e mesaj atmanız gerekir. 

İstanbulKart'a HES Kodu Tanımlama 

Eğer HES Kodunuz varsa; https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul/ adresine giriş yapıp karşınıza çıkan ekranda boşlukları doldurduktan sonra İstanbulKart üzerinde yazan kart numaranızı girin. En son da HES Kodunu girip bilgilerinizi onayladıktan sonra kaydet tuşuna basın. Artık, kartınıza HES Kodunuz tanımlanmış olacaktır.  

Editör: TE Bilişim