Öncelikle Trabzonspor’da yaptıklarımızın anılması güzel. Her devirde Trabzon’da kaliteli ve özel oyuncular olmuştur. Trabzon taraftarı futboldan anlar. Özellikle iç sahada takımının rakibi boğmasını, ezmesini, bol golle rahat kazanmasını ister. Bizim zamanımızda; 1-2 farklı kazandığımız maçlardan sonra taraftarlar bize “3-4 tane niye atamadınız?” diye sitemde bulunurdu. Hatta 2 gol atmışken bile 3’ü kaçırdığımızda kızarlardı. Bu zaman zaman negatif bir baskıymış gibi görünse de, bizlere sorumluluğumuzu her zaman hatırlatan bir eylem biçimiydi.

Aslında baskı da yok

Şimdiki futbolcuların üzerinde ben bu tip bir baskı unsuru pek görmüyorum. Kimse yanlış anlamasın. Taraftar kırsın döksün tabii ki demiyorum. Trabzonsporlular için şu an 4-5 gollü galibiyetler değil, topun 3 direğin arasından geçmesine razı bir durum var.  Yeni transferlerin tamamının nasıl geldikleri ortada. Başta Suk olmak üzere alınan isimlerin özellikleri nedir, hangi oyun formatında oynamaları lazım? Bunları şu ana kadar görebilmiş, oyuncular için iyi fikir sahibi olabilmiş değiliz. Sadece ortada çok net bir istatistik tablosu var. 1 maçta 11 tane pozisyon buluyorsanız. Bunda rakip kalecinin de elbette başarısı var. Ama doğru vuruş yapacak, doğru organizasyonları yapacak oyuncularla en azından 1-2 tanesini gol yaparsınız.

Trabzonlu futboldan anlar

Jun Suk’u ya da oynayan forveti destekleyecek arkadaşlarının da bu durgunlukta payı var. Sadece forvetleri suçlamamak lazım. Kimse Trabzonspor’a başarısız olmaya gelmez. Ama Trabzon taraftarı da hem golcüden hem futbolcudan anlar. Tepkisini de koyar. Tabii içeride neler olduğunu bilmek lazım. Şu an gördüğümüz şey, oyuncuların sahada iyi organize olamadığıdır, özellikle hücumda. Mehmet Ekici ve Castillo gibi oyuncuların sürekliliği lazım. Bunları sürekli sahada tutmanız lazım ki yüksek verim alın. Onların yapacakları işler, direkt olarak golcüleri etkileyecek.

Hoca çözüm bulacak

Top 3 direğin arasından geçmediği sürece saha dışında ne kadar iyi işler yaparsanız yapın yani ekonomik hamlelerden bahsediyorum. Hepsi bir yere kadar. Ki burada Başkan Muharrem Usta’nın çok iyi, fedakarca, kendi biriktirdiği kişisel kredilerini kullanarak yaptığı işler var. Ama şu an neyi konuşuyor Trabzon’daki insanlar; 7 maçtaki 3 golü ve 7 puanı. Bunun çözümünü bulacak kişi de kesinlikle teknik direktördür.

N’Doye formayı kapıyor

Akhisar maçında ikinci yarıda oyuna girdikten sonra takıma inanılmaz hareket getiren ve forvet bölgesinde Suk’tan çok daha iyi bir görüntü çizen Dame N’Doye, idmanlarda da fırtına gibi esiyor. Hayli istekli olan tecrübeli oyuncu, Galatasaray maçında büyük bir sürpriz olmazsa ilk 11’de görev yapacak. Senegalli futbolcu, ligde çıktığı 2 karşılaşmada sadece 44 dakika forma giyerken, Türkiye Kupası’nda çıktığı 1 maçta 1 gol attı. Geçen sezon büyük umutlarla alınan N’Doye artık Bordo-Mavili takımda patlama yapmak amacında.

Kaynak: Fanatik
Editör: TE Bilişim