İtalya Umberto Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Departmanı Direktörü Dr. Antonella Franco 6 gün öncesinde Pfizer-BioNTech’in geliştirmiş olduğu korana virüsü aşısını olan doktorun korona virüsü testi pozitif olduğunu açıkladı.

Dr. Antonella Franco yapılan test sonucu sonrasında yaptığı açıklamalarda, “Sonucum pozitif çıktı fakat tekrar aşı olurum. Belki aşı yaptırmasaydım korana virüsü bende geri dönülemez hasarlar meydana açabilirdi” diyerek ifadelerine yer verdi.

Sicilya Bölgesinin Sağlık Departmanı tarafınca yapılan açıklamalarda, Dr. Antonella Franco'nun 6 gün öncesinde Palermo'da korana virüs aşını ilk olan insanlardan biri olduğu belirtildi. Doktor, aşı yaptırmadan önce korana virüsüne yakalanıp yakalanmadığı araştırması yapılırken, Dr. Antonella Franco ile Palermo'ya aşı yaptırmaya giden ekipteki sağlık çalışanları da inceleme yapıyorlar.

Sağlık Yüksek Kurulu Başkanı Locatelli: Fakat 2. Doz Yapıldıktan Sonra Tam Koruma Sağlanmakta

İtalya Sağlık Yüksek Kurulu Başkanı olan Franca Locatelli yapmış olduğu açıklamalarda, korana virüsü aşısının yalnızca 2. dozunun uygulanması sonrasında tam koruma sağladığına da dikkatleri çekti. Locatelli, "Yapılan bilimsel araştırmalar da 1’inci doz aşının tam koruma sağlamadığı ve ilk doz sonrasında enfekte olan insanlar görüldüğünü açıkça söylüyor. İkinci doz aşı olduktan sonra tam bir korumadan bahsetmek mümkündür. Bu sebeple korana virüs aşısı yaptıranların da sorumlu davranışları bırakmamaları gerekiyor” diyerek ifadelerine yer verdi.

İtalya'da 3 Ocak’tan itibaren 75 bin 327 sağlık çalışanı olmak üzere 84 bin 730 bireye korana virüsü aşısı yapıldı.

İtalya’da Sağlık Bakanının verilerine göre toplam vaka sayıları 2 milyon 141 bin 201 kişinin korana virüsüne ve korana virüsünden ölenlerin ise 74 bin 985’e kadar arttı. Bu durumda korana virüsü salgının başından bu yana günlük en yüksek ölü sayısına ulaşılmış durumdadır.

Editör: TE Bilişim