İtalyan tatlıları arasında meyveler, limon, mascarpone ve zeytinyağı ile öne çıkan kek tarifi çok hoşunuza gidecek. İşte, İtalyan usulü kek tarifi.

İTALYAN TATLISI: LİMONLU MEYVELİ PEYNİRLİ KEK TARİFİ

Tatlı tarifleri denince birçok kişinin aklına ilk olarak kek tarifleri gelir. Klasikten şaşarak İtalyan usulü limonlu ve mascarpone peynirli kek tarifini denemeye ne dersiniz? Düşlerinizin en iyi İtalyan Limonlu Zeytinyağlı Pastası, kremalı katmanlar halinde çırpılmış mascarpone peyniri, limonlu lor, limonlu yaban mersini sosu ve taze böğürtlen serpiştirilmiş şekilde karşınıza çıkacak. Ağzınızda eriyen katman kek, limonlu ve dutlu, yumuşak ve limonlu lor katmanı gibi muhallebi bir puding ile zenginleşiyor. Kremsi limonlu tatlı katmanlar ve yaz meyveleri havasında değilseniz, pastayı pişirebilir ve üzerine pudra şekeri serperek tadını çıkarabilirsiniz.

Kek için gereken malzemeler:

  • Yaban mersini sosu
  • Mascarpone dolgusu (krema, şeker, yumurta sarısı ile çırpılmış mascarpone peyniri)
  • Limonlu muhallebi
  • Zeytinyağı
  • Böğürtlen

İtalyan Mascarpone Peynirli ve Limonlu Kek Tarifi

İlk bakışta çok özverili bir tarif gibi gelebilir ama aslında çok kolay. Bir gün önceden yapabileceğiniz birkaç basit adım vardır: Bir gece önceden limonlu muhallebisini pişirin. Yaban mersinlerinden şekerli sos hazırlayın. Mascarpone dolgusu için saydığımız malzemeleri çırpın. Kekinizi pişirip ılınınca meyvelerle süsleyin.

Editör: Didem Bektaş