Trabzonspor’un oynadığı karşılaşmalara çocukluk yıllarından bugüne kadar gittiğini belirten Yavuz Aydın, Trabzonspor’un Ankaragücü’nü 2-0 mağlup ettiği karşılaşmayı da stadyumdan takip etti.

TEMENNİMİZ GALİBİYETİN SERİYE DÖNÜŞMESİ

Yavuz Aydın, ”Dün maçtaydık. Güzel bir ambiyans ve maç oldu. Galibiyet aldık. Trabzonspor’un heyecanını yaşıyoruz. Trabzonspor şehrin moral ve değer unsuru. İç ve dış sahada maçlara sürekli gelip gidiyoruz, heyecanını yaşıyoruz. Temennimiz bu galibiyetin seri haline dönüşüp, takımın geçen yılki günlerine dönmesi. Allah nasip eder İnşallah, önümüzdeki yıl tekrar “o sene bu sene” diyebiliriz.

BORDO MAVİ RENKLERİ CANLI GÖRMEK HEYECAN VERİCİYDİ

Avni Aker’de izlediği ilk karşılaşmasında yaşadığı anı ile alakalı soruya cevap veren Yavuz Aydın, ” 12, 13 yaşlarındaydım. Çok heyecanlıydım. O zamanlarda siyah beyaz ekranlardan izliyorduk maçları. Sahada yeşil çimleri, Trabzonsporlu futbolcuları, siyah beyaz değil de formalarıyla bordo mavili renkleri ile gerçekte görmenin ayrı bir heyecanını yaşadık. İlk maçıma taraftar grupları ile birlikte girmiştik. Taraftar grupları kendi içerisinde şifre ile giriyordu. Turnikeden gazete kağıdı vererek girmiştik. O maçı da almıştık. Trabzon insanı için Avni Aker’e gitmek, o anıları yaşamak önemli.” İfadelerini kullandı.

FENERBAHÇE KONGRE ÜYESİNE TRABZONSPOR ÜZERİNDEN PRİM VERİLMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

2010-2011 şike sürecinde, şike yapanların ceza almaması için yasa değiştirilirken, Trabzonspor’un haklarının ve Türk futboluna adalet gelmesi adına, Trabzon’un seçtiği dönemin vekilleri arasında sadece aynı partide mücadele ettiği Koray Aydın’ın red oyu kullanmasıyla alakalı olarak sorulan soruya cevap veren Yavuz Aydın, ”Bizim Trabzonsporluluğumuz siyasetin üzerindedir. Geçmiş dönemde Koray bey mecliste Trabzon’u temsil ederken Trabzonspor’un uğradığı haksızlıklara tek baş kaldıran siyasetçidir. Koray bey sadece parlamentoda değil, geçmiş bakanlığı döneminde de Trabzonspor’a hep destek olmuştur. Siyaset ve siyasetçiler Trabzonspor’dan beslenmemeli. Ama Trabzonspor’un siyasetten beslenmesi, desteklenmesi gerekir. 2015 yılında adaydım. O dönemde Trabzonsporlu olmayan, Fenerbahçe kongre üyesi olan adaylar gördük biz Trabzon’da. O zaman da eleştirmiştik bunları. Trabzon şehrine ve Trabzonspor’a yapılan haksızlık olduğunu söylemiştik. İktidar partisinin vekil adaylarından bahsediyorum. 2015 yılından bahsediyorum. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde Trabzonsporlu futbolcular ile birlikte iktidar partisinin milletvekili adayları, Fenerbahçe kongre üyesi olan da dahil bu benim söylediğime, Trabzonspor forması giyerek gösteri maçı yaptılar. Bizim ona ihtiyacımız yok. Biz çocukluğumuzdan beri ailece Trabzonsporluyuz. 3 çocuğum var hepsinin odası bordo mavidir. Çarşafları, yorganları… 11 yaşındaki oğlum Osman Tura, 5,6 yaşlarındayken sabahları kalkıp salona geçtiğimde Trabzonspor marşı izliyordu. Abisine bu durumu anlattığımda baba, ”aşıyı fazla kaçırdık.” Dedi. Çocuklar sağ olsunlar hepsi Trabzonsporlu. Kuzenleriyle birlikte maçlara gelip giderler. Onlar da kendi içerinde bir gruplar.” Dedi.

AYNI DOSTLUK GÖRÜNTÜLERİ SİYASETTE DE GÖRÜLMELİ

Trabzonspor ile Ankaragücü taraftarlarının şehirde kol kola gezmesi, tribünde de karşılıklı olarak rakip taraftarların birine gösterdiği saygı ve sevgi büyük takdir toplarken, aynı görüntülerin siyasette yaşanıp yaşanmayacağı ile alakalı olarak sorulan soruya cevap veren Yavuz Aydın,” Aynı görüntülerin siyasette de olması lazım. Saha çalışmaları yaparken ilçeleri geziyorum. Başka bir siyasi partinin SKM’sini gördüğüm zaman girip selam veriyorum. Bunlar olmalı. Siyaset ötekileştirmeden, kutuplaştırılmadan yapılmalı. Ama ne yazık ki, son günlere baktığımızda yaşanan olaylar hepimizi derinden üzüyor. Trabzon’un gerilmemesi, kutuplaşmaması lazım. Biz savaşa girmiyoruz, seçime gidiyoruz. Seçimin savaş dönemi gibi algılanıp, bu psikoloji ile sahaya çıkılmanın hiçbir anlamı yok. Demokratik bir seçimdir. Trabzonlu hemşerilerimizin iradesine hepimiz saygı duyacağız. Sandık ne diyorsa ona razı geleceğiz. Hepimiz çalışmalarımızın son noktasına geliyoruz. Hepimiz daha mutlu bir Trabzon olsun diye uğraşıyoruz. Görüyor bakıyorum ki, Trabzon özgür değil. Böyle bir baskı rejimi ile etkilenen bir kitle var. Kimisinin oğlu polis, kimisinin ki hemşire, “acaba bir şey olur mu?”, çok yanlış. Biz Allah nasip eder iktidara geldiğimizde, başka siyasi partiden olanlar da özgürce fikirlerini söyleyebilecek. Siyasete bakış açımız bu.” İfadelerini kullandı.

TRABZONSPOR STADININ HAKLARI EN AZ 30 YIL SÜRE İLE KULÜBE VERİLMELİ

Trabzonspor’un stadyumunun haklarının uzun süreli olarak haklarının kulübe devredilmesi ile alakalı olarak görüşünü belirten Yavuz Aydın, ”Trabzonspor’un stadyumdan ekonomik anlamda istifade edebilmesi için, en az 30 yıl stadyumun haklarının verilmesi lazım. Bu hak verilirse, Trabzonspor orada yaşam ve işletme alanı yaratabilir. Trabzonspor’un ekonomisine katkı sağlaması lazım. Trabzonspor’un menfaatine bu bizim iktidarımızda önceliğimiz olacak. Orada yaşam alanı oluşturduğumuzda, Trabzonlu hemşerilerimizin orada sağlanacak görsellik ile Trabzonspor’u şehirle bütünleştirmiş oluruz.” Dedi.

AMATÖR SPOR KULÜPERİNİN SORUNLARINI YAKINDAN YAŞADI

Trabzon’da amatör spor kulüpleri ile alakalı olarak sorulan soruya cevap veren Yavuz Aydın, ”Amatör spor kulübünde yöneticilik yapmış biriyim. Şampiyonluk da yaşadım. Amatör ligdeki sıkıntıları da profesyonel lige çıkınca yaşanan sıkıntıları da biliyorum. Gerçekten, amatör spor kulüplerimizin de Spor Bakanlığı tarafından desteklenmesi lazım. Çünkü orada gençler yetişiyor. Gençlerimizin futbol ile sporun diğer dallarıyla buluşturduğumuzda genç nesiller daha tehlikeli yaşam sıkıntısından kurtulmuş oluyor. Sadece spor alanında değil, eğitim alanında da spor kulüplerinde çok güzel çalışmalar var. Çünkü spor kulüplerinde sporcudan önce insan yetiştiriyoruz.” İfadelerini kullandı.

YAVUZ SELİM STADI TRABZON İNSANININ MUTLU OLDUĞU YERDİ

Yavuz Selim Stadı’nın yıkılması amatör futbol kulüplerinin büyük tepkisini çekerken, şehir merkezinde spor alanlarının daraltılmasıyla alakalı olarak sorulan soruya cevap veren Yavuz Aydın,” Yavuz Selim, sadece futbolun sergilendiği yer değildi. Trabzon insanının buluştuğu bir küldürdü. İnsanların sosyal faaliyetlerini hayata geçirdiği, futbolcuları seyrederken şehrin de buluşma merkeziydi Yavuz Selim. Bu şehrin insanlarının mutluluğunu düşünüyorsak, bu şehrin insanlarının mutlu olduğu yerdi Yavuz Selim. Ama maalesef o kültür orada öldürüldü ve kaybedildi. Yavuz Selim’in amatör ruhunun yeniden canlanması gerektiğini düşünüyorum. Yavuz Selim’in eski günlerine dönmesi noktasında mücadele etmek gerektiğini düşünüyorum. “ Dedi.

SİYASİ GÖRÜŞE BAKILMAKSIZIN TRABZON ŞEHRİNİN MENFAATLERİNDE HEPİMİZ ATAĞA KALKMALIYIZ

Trabzonspor’un yaşadığı şampiyonluk kutlamaları ile alakalı konuşan Yavuz Aydın, ”Şampiyon olduk. Bu bir başarı. Şampiyon kutlamaları, şampiyonluktan daha büyük bir başarıydı. Gittiğimiz her yerde Trabzonspor bayraklarını gördük. 81 ilde, Avrupa’da dünyanın her yerinde Trabzonspor bayraklarını gördük. Trabzonspor’un şampiyonluğu sadece Trabzon şehrinde değil bütün dünyada yaşandı. O dönemki başkanı ve yöneticileri de kutlamak ve tebrik etmek lazım. Gerçekten profesyonel bir şampiyonluk kutlamaları oldu. Şampiyonluğumuz ancak böyle taçlanırdı. Çok güzel kutlama programları ile birlikte yılların özlemi olan şampiyonluğu çocuklarımız ile ailemiz ile kutlamış olduk. Şampiyonluk maçına ailem ile gelmiştim. Üniversiteye giden oğlum Ertuğrul’a dedim ki, ”maçı beraber seyredelim.”  Dedi ki, ”ben maçı taraftar grupları ile beraber seyredeceğim. Ben maçtan sonra sahaya atlamam lazım” Dedi. Tabi o büyük bir heyecan. Maç bittikten sonra o stadın içerisinde en büyük siyasi görüşün Trabzonspor olduğu bir buluşmaydı orası. Stadımız bizim mabedimizdir. Orada bütün siyasi görüşler vardı. Orada Trabzonspor atağa kalktığında hepimiz ayağa kalkarız. Gol olduğunda birbirimize sarılırız. Önemli olan budur. Siyasetin de böyle yapılması gerektiğine inanıyorum. Trabzon’un menfaatleri için hepimiz ayağa kalkmalıyız. Hepimiz birbirimize sarılmalıyız. Şampiyonluk maçında yaşadığımız bir anıyı daha anlatmak istiyorum. Ufak oğlum Osman Tura, abilerinin sahaya girdiğini görünce “baba ben de gireceğim” dedi. Ben de “ezilirsin oğlum” dedim. “Beraber girelim” dedi. Bende ,”oğlum abilerin orada kutlasın.” Dedi ki, “o zaman büyüyünce bende orada kutlayacağım.” Dedi. Bende ona söz verdim. “Büyüdüğümde İnşallah Osman Tura’da sahaya girecek ve orada beraber kutlayacağız.” İfadelerini kullandı.

BÜTÜN TAKIMLAR ŞAMPİYON OLABİLİR AMA TRABZONSPOR GİBİ ŞAMPİYONLUĞU KUTLAYAMAZLAR

Dünyada milyarlarca izlenmeye ulaşan şampiyon takım Trabzonspor’un stadyum isim sponsorluğu konusunda gelişme yaşanmaması ile alakalı olarak sorulan soruya cevap veren Yavuz Aydın, “öncelikle bütün takımlar şampiyon olabilir ama Trabzonspor gibi şampiyonluğu kutlayamazlar. Bunu da gösterdi Trabzonspor ve Trabzon şehri. Trabzonsporlu hemşerilerimiz bunu da gösterdi. Şampiyon olabilir her takım ama kutlamayı Trabzonspor yapar. Trabzonspor, sponsorluklar ile yürümeli. Bu şehrin dinamiklerinin takımına sahip çıkması lazım. Siyasilerin sahip çıkması lazım. Trabzonspor’u sadece yöneticilerin desteklediği bir kulüp değil, dışarıdaki fanatik Trabzonsporlu kardeşlerimiz ile buluşturup, bütünleştirilmesiyle finans anlamındaki sorunlarının çözülmesiyle alakalı bir çalışma yapılmalı. “ Şeklinde konuştu.

Yavuz Aydın sözlerini şu şekilde noktaladı;

 ”Trabzon’a ilk geldiğimde ilk ziyaretimi Trabzonspor’a yaptım. Yönetici arkadaşlar ile bir araya geldik. Trabzonspor’u konuştuk. Akabinde 1461 Trabzon Kulübü’nü ziyaret ettik. Celil Hekimoğlu başkanımız ile yönetici arkadaşlar ile konuştuk. Trabzon’da sporu ve aynı zamanda Trabzonspor’u güçlendirmek adına bütün dinamiklerin harekete geçirilmesi lazım. İnşallah meclise gittiğimizde Trabzonspor’un haklarını savunacağız. Dile getirenler bizler olacağız buna emin olsun Trabzonsporlu taraftarlarımız. Çok renkli bir meclis olacak. Trabzonlu ve Trabzonsporlu bir meclis olacak. Şükrü abi (Şükrü Kuleyin) de İstanbul’da önemli bir yerden aday oldu. O İstanbul’dan gelecek ben Trabzon’dan geleceğim. Allah nasip ederse Trabzonspor’un kupasını mecliste kaldıracağız.”

Editör: Haber TS