İYİ Parti Trabzon Milletvekili adayı Yavuz Aydın, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda şehirdeki Sanayi Sitelerini ziyaret ederek çalışanların sorunlarını dinledi.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili adayı Yavuz Aydın, İşçi Bayramında Fatih, İpekyolu, Bağkur, Demirkıran ve Büyük Sanayi Sitelerini ziyaret etti. Sanayi çalışanlarının sıkıntılarını dinledi. Trabzon Madeni İşler ve Makine Sanatkarlar Odasını ziyaret ederek Başkan Mustafa Pehlivan ve Yönetim Kurulu üyeleriyle sohbet eden Aydın, “Sorunlar ve çözüm yolları konusunda net projeleri var zaten. Bize düşen destek olmak, biz de onu yapacağız” dedi.

YOKSULLUK SINIRI 33 BİN TL
İşçilerin büyük sıkıntılar yaşadığının altını çizen İYİ Partili Aydın, “Asgari ücret kanayan yara. Emekçinin yüzde 60’tan fazlası asgari ücret alıyor. Türk-İş ‘in nisan ayı verilerine göre 4 kişilik ailenin aylık gıda harcamalarını kapsayan açlık sınırı 10 bin 135 lira, yoksulluk sınırı ise 33 bin lira oldu. Ülkemizin çoğu bu sınırların altında. Böyle mi çağ atladık? Böyle mi ekonomide uçtuk, böyle mi bizi kıskanıyorlar? Bina ve yol yapmak tabi ki çok önemli ama insanın önce karnının doyması gerekir. Nüfusun yüzde 5’inin yüzlerce kat fazla geliri ile asgari ücreti bir torbaya atıp oranlama yaparak halkı yanıltan rakamlar çıkarıyorlar. Bunların mutfaktaki durumdan gerçekten haberleri yok ya da üç maymunu oynuyorlar” diye konuştu.

KORKUNÇ İTİRAF
“Emekçi sınıfı kuyruklarda bekliyor, en ucuz besinleri tüketiyor” diyen İYİ Partili Yavuz Aydın, şunları söyledi: “ Maliye Bakanı daha bir yıl önce ‘Türk Lirası en düşük durumda, daha ineceği bir yer yok’ diye başarısızlıklarını korkunç bir itirafla anlatmıştı. Ama onu da geçtiler, dibin dibi oldu. O zaman Dolar 16 liraydı mesela.  Et alan aile sayısından haberdar mı bunlar? Süt kaç lira oldu, yumurtanın, sebzenin fiyatlarını biliyorlar mı gerçekten!  Kira artışını çözeceklerdi, yüzde 25 ile güya kısıtladılar, yüzde 200 artış yapanları biliyorlar mı? Ne yazık ki yandaşları ve diğer refah içindeki küçük kesim bu ifadeleri anlamaz, önemsemez” dedi.

EMEKLİYE BİRDEN PARA BULDULAR!
Yavuz Aydın, “Yıllarca emekli maaşlarının yetersiz olduğunu söyledik. Ama saraylar, uçaklar, makam araçları, yandaşların masrafları derken kaynak ayırmadılar! Sonra Kahramanmaraş merkezli deprem oldu. Daha önce para bulamayanlar, ekonomiyi de felç eden depremden sonra birden para buldular, emekli maaşını 7 bin 500 TL’ye çıkardılar. Milletimize dokunan hamleleri elbette olumlu karşılarız. Ama yıllarca açlığa mahkum edip seçim yaklaşınca emekliyi, dar gelirliyi hatırlıyor olmaları samimiyetsizliktir” dedi. (Haber61)

iyi-parti-trabzon-milletvekili-adayi-yavuz-aydindan-isciye-1-mayis-ziyareti4iyi-parti-trabzon-milletvekili-adayi-yavuz-aydindan-isciye-1-mayis-ziyareti3iyi-parti-trabzon-milletvekili-adayi-yavuz-aydindan-isciye-1-mayis-ziyareti1

Editör: Haber TS