Bergama Köftesi coğrafi işaret tescili aldı. İzmir'in meşhur lezzetlerinden Bergama Köftesi de tescillenen ürünlerden biri oldu.

Bergama Ticaret Odası (BERTO), 2022 yılının Mart ayında Bergama Köftesi için Türk Patent Enstitüsü'ne başvurmuştu. Bergama köftesinin coğrafi işaret tescili alındı.

İzmir Bergama ilçesindeki meşhur lezzetlerden graniti ve Kozak yaylasının çam fıstığı daha önce kentin tescillenmiş ürünlerinden idi. 8 Aralık'ta ise ilçenin dillere destan köftesine coğrafi işaret tescili verildi.

BERTO Başkanı Kolat, Bergama Köftesi Coğrafi İşaret Tescil Belgesi'ni Ankara'dan teslim aldı. Bergama köftesi baharat ve ekmek içi kullanılmadan yapılıyor. Ege'ye özgü bir lezzet ve kuşaklardır Bergama'da afiyetle tüketiliyor. Bu tescil, ürünün taklitlerinin yapılmasının da önüne geçecek. Aynı zamanda üreticilere ekonomik olarak büyük katkı sağlayacak.

Kolat, "Ülkemizdeki pek çok yerde sadece coğrafi işaret tescilli ürünleri görüp, tadıp, deneyimlemek için turlar düzenlenmeye bile başlandı." diyerek Bergama çığırtması ve Bergama tulum peynirinin de coğrafi işaret tescili alabilmesi için çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Editör: Didem Bektaş