Trabzonspor, zorlu Gaziantep maçını kayıpsız geçerken kaybetmeme serisini de altı maça çıkartıp zirvede varlığını sürdürdü.

Yoğun maç trafiği nedeniyle tekrar şansı bulamayan Bordo mavili takım, yeni transferler Berat, Bakasetas ile Yunus Mallı’nın takıma monte edilmesinde de doğal olarak sıkıntı yaşayacaktı ve yaşadı da.

Bir takımın en tritik bölgesinde yer alan bu üç oyuncunun takıma katkı sağladığını tartışmamıza gerek yok. Haftalar ilerledikçe bu oyuncularda çarklının birer parçası olarak takıma daha fazla katkı sağlayacaktır. 

Abdullah Avcı’nın göreve gelmesinden önce bırakın kazanma alışkanlığını, takım oyunundan uzak, bloklar arasında ki yardımlaşma ve geçişlerin bireysel yeteneklerle sağlandığı bir anlayıştan bugüne gelmek Trabzonspor adına en nemli başarıdır. Sabırlı oynayan, yardımlaşmayı üst düzey yapan ve özellikle takım savunmasında büyük yol kat eden bu takım coşkuyu yakaladığında çok daha büyük başarılara imza atacaktır.

Bir dönemin kayıpsız olarak geride kaldığı ligde Trabzonspor’un geride kalan maçlardan çok daha zor bir dönem başlıyor. Her ne kadar klasmanda ki yeri son sıralar olsa da geçen sezonun şampiyon yapılmış Başakşehir maçı, ligde kaderini belli etmesi adına Bordo Mavili takım için büyük önem taşıyor. Bu maçın kazanılması halinde klasmanda ki yerini koruyacak olan Trabzonspor, Fenerbahçe ve Galatasaray ile zirve kaderini belirleşecek iki önemli maça çıkacak.

Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarının kazanılmasının değerli kılınması için öncelikle bu hafta sonu Başakşehir maçının kayıpsız geçilmesi gerekiyor.