Kapı düşmesi tamiri; kapıların zaman içerisinde zemine doğru düşmesi ve sürtmesi sorunun giderilmesi için yapılır. Bu sorun genellikle evlerin veya iş yerlerinin içerisinde bulunan kapılarda yaşanır. Ancak çelik kapı gibi farklı türdeki kapılarda da yaşanması olasıdır.

Uçak Bakımında İnovasyon ve Gelecek Trendler Uçak Bakımında İnovasyon ve Gelecek Trendler

Kapılar, güvenlik, mahremiyet ve konfor sağlayan basit araçlar olarak tanımlanabilir. Buradaki konfor, kullanıcılar açısından çok önemlidir. Düşme yaşanması ile bu konfor tamamen kaybolmakta ve kullanıcılar için zor bir durum ortaya çıkmaktadır. Kapı düşmesi tamiri ise sorunu kalıcı olarak giderir ve kaybedilen konforun yeniden kazanılmasını sağlar.

Kapı Düşmesi Tamiri Nasıl Yapılır?

Kapı düşmesi tamiri, kapının türüne ve yaşanan sorunun büyüklüğüne göre farklı şekilde yapılır. Yaşanan düşme sonucunda kapının tamamen zemine oturma durumu varsa menteşelerin tamamen elde geçirilmesi gerekir.

Sorunun kaynağı için menteşeler gözden geçirilir. Ne kadarlık bir kayma ve gevşeme olduğuna bakılır. Gevşeyen menteşeler tam olarak sıkılmalıdır. Daha sonra ise gerekli kontroller yapılmalı ve sorunun çözüldüğünden emin olunmalıdır.

Menteşelerin sıkılması, ilk bakışta sorunu çözüyor gibi göründüğünde, vidaların sağlamlaştırması ve yeniden gevşemesinin önüne geçilmesi gerekir. Bunun için vidaların yerinin değiştirilmesi, vidaların yerine ahşap malzeme takviyesi yapma gibi yöntemler kullanılır.

Bazı durumlarda kapı düşmesi tamiri için menteşelerin sağlamlaştırmaları yeterli olmaz. Böyle zamanlarda menteşelerin tamamına eşit sayıda pul eklenmelidir. Eklenen pullar sayesinde kapı birkaç milim kaldırılır ve sorun giderilmiş olur.

Pul ekleme sırasında her menteşeye eşit yük bindiğinden emin olmak önemlidir. Böylece menteşelerin birine gereksiz yere fazla yük binmez ve zaman içerisinde yeniden benzer bir sorun yaşanmaz.

Çelik Kapı Düşmesi Tamiri

Kapı düşmesinin görüldüğü kapılardan biri de çelik kapılardır. Çelik kapı düşmesi tamiri, çok daha farklı şekilde yapılır. Burada menteşelerin yerlerinin değiştirilmesi veya kapının alt bölümünün tıraşlanması gibi seçeneklerin dikkate alınması gerekir. Dolayısıyla işlemlerin daha uzun ve daha zor olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Kapı düşmesi tamiri için profesyonel destek alınması çok önemlidir. Böylece iş, tamamen usta ellere bırakılır ve problemin kısa sürede giderilmesi, zamandan ve işten tasarruf edilmesi sağlanır.

Kaynak: https://celikkapitamircisi.com.tr/ adresinden alınmıştır.