İlk kez Artvin ilinde keşfedilen yeşil bal tamamen organik ve dünyada eşi benzeri yok. Karadeniz Bölgesi’nin meşhur lezzetlerinden yeşil bal fiyatı ile şoke ediyor.

Artvin'in Ardanuç ilçesine bağlı Zekeriya Köyü'nde keşfedilen yeşil bal için yetkililer harekete geçti. 2.800 metre rakımlı köyde ilk defa keşfedilen bu sağlık deposu eşsiz tadın markalaşması için çalışmalar başlatıldı.

Yeşil rengiyle hayran bırakan bu balın kilogram fiyatı ise duyanların ağzını açıkta bırakıyor. Yeşil bal fiyatı ile gündeme otururken, Artvin Valiliği, ilçe kaymakamlığı ve muhtarlık balın markalaşması için seferber oldu.

Kilogram fiyatı tam 20 bin TL olan yeşil bal faydaları ile de öne çıkıyor. 89 nüfuslu Zekerya köyünden gelen Artvin yeşil balı şu anda 15-20 bin liradan satılıyor. Bu eşsiz lezzet için Türkiye'nin dört bir yanından talep yoğun.

Yıllar önce keşfedilen bal, ilk olarak incelenmesi için Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Sevgi Kolaylı'ya gönderilmiş. Balın değerleri yüksek çıkınca tüm köy, ilçe ve Valilik harekete geçti.

Yeşil bal Türkiye'de yalnızca Artvin'de var. Coğrafi İşaret Tescili almak için çalışmalar sürüyor. Yüksek kesimlerden çıktığı için rengi yeşil. Hava şartlarından dolayı verim az olduğu için fiyatlar yüksek.