Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun cezaevindeki ölümüne ilişkin yeniden açılan soruşturmada yeni bir aşamaya gelindi.

Feth-i kabir sonrası hazırlanan Adli Tıp raporunda Kozinoğlu’ndan alınan saç, tırnak, doku ve kemik örneklerinde antimon tespit edildiği bildirildi.

ÖLÜM NEDENİ YENİDEN ARAŞTIRILIYOR

Kaşif Kozinoğlu, 12 Kasım 2011’de tutuklu bulunduğu cezaevinde yaşamını yitirmişti.

O dönem ölüm nedeni kalp rahatsızlığı olarak değerlendirilirken, 2026 yılında soruşturma yeniden başlatıldı.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi amacıyla mezarın açılmasına karar verdi.

MEZARDAN ÖRNEKLER ALINDI

12 Eylül’de yapılan feth-i kabir işleminde uzman ekip tarafından kemik, toprak ve diğer materyallerden örnekler toplandı.

Bu örnekler Adli Tıp Kurumu’nun farklı ihtisas dairelerinde incelemeye alındı.

36 NUMUNEDE TOKSİKOLOJİK TARAMA

Yapılan toksikoloji incelemelerinde toplam 36 numunenin değerlendirildiği belirtildi.

Modern ve Klasik Mimaride Yüzey Kaplama Trendleri: Mermer ve Porselen Rehberi
Modern ve Klasik Mimaride Yüzey Kaplama Trendleri: Mermer ve Porselen Rehberi
İçeriği Görüntüle

Siyanür ve bazı zehir türlerine rastlanmazken, çeşitli ağır metallerin tespit edildiği aktarıldı.

Fizik İhtisas Dairesi tarafından gerçekleştirilen radyasyon taramasında ise herhangi bir bulguya ulaşılmadığı bildirildi.

ANTİMON TOPRAKTA BULUNMADI

Raporda dikkat çeken nokta, antimon maddesinin biyolojik örneklerde görülmesine rağmen incelenen mezar toprağı örneklerinde tespit edilmemesi oldu.

Kozinoğlu’nun tırnak, saç, kemik ve dokularında farklı seviyelerde antimon bulunduğu bildirildi.

Bu durum ölüm nedeniyle ilgili yeni soru işaretlerini beraberinde getirdi.

NİHAİ RAPOR BEKLENİYOR

Antimonun toksik etkileri bulunmasına rağmen Kozinoğlu’nun bu madde nedeniyle hayatını kaybettiği henüz kesinleşmedi.

Adli Tıp Kurumu Birinci İhtisas Kurulu, laboratuvar sonuçları ile diğer adli ve tıbbi verileri birlikte değerlendirerek ölüm nedenine ilişkin nihai görüşünü bildirecek.