Alanya Vinç Kiralama Hizmeti Alanya Vinç Kiralama Hizmeti

Namaz ibadetinin şartlarından birisi de istikbal-i kıbledir. İstikbal-i kıble, namaz kılan kişinin Kabe yönüne yani kıble istikametine doğru yönelmesini ifade etmektedir. Namazın sıhhati ve geçerliliği için kıble tarafına yönelerek kılınması icap etmektedir. Özellikle yabancı ülke, şehir veya herhangi bir konumda kıble yönümüzü nasıl tayin edeceğiz? Yön veya kıbleyi bulmak için hangi yöntemlerden yararlanabiliriz? Kıble yönümüzü tespit etmekte zorlandığımız anlarda bu sorularımıza pratik şekilde cevap verecek araçları sizlere açıklamaya çalışacağız:

İnternetten Kıbleyi Bulma
Günümüz internet teknolojisi kıble yönünü tayini noktasında en hızlı ve pratik araçlardan birisidir. Bilhassa çevrimiçi iken Google Maps alt yapısını kullanan kıble bulucu servislerden yararlanarak kolayca kıble yönünü bulabilirsiniz. Online haritalar tekniği ile kıble yönünü bulduran bu servislerden birisi de Arapça dili ile global yayın yapan القبلة dir. القبلة ile hızlıca kıble yönü hattınızı keşfetmeniz mümkündür. Bunun için mobil cihazınızın konum özelliğini aktif etmeniz gerekiyor. Müteakiben القبلة kıble servisine bağlanın. Saniyeler içerisinde bulunduğunuz yer online harita üzerinde bulunacak ve neticede Kabe ile konumunuz arasına çekilen kıble hattı ile kıble yönünüzü öğrenmiş olacaksınız. Çevrenizdeki evler, sokaklar ve diğer nesneler kıble hattı üzerinden kıble yönünüzü bulmanıza yardımcı olacaktır.

Pusula ile Kıbleyi Bulma
Eğer cep telefonunuzdaki pusula uygulamaları veya manyetik pusula aleti ile kıble yönünüzü belirlemek istiyorsanız bulunduğunuz yerin kıble derecesini (açısını) bilmeniz gerekmektedir. اتجاه القبلة aynı zamanda bulunduğunuz yerin kıble derecesini veren bir servistir. Bu siteden kıble derecesini almak için زاوية القبلة للبوصلة değerini kullanın. Manyetik alan oluşturan metal nesnelerden uzak bir yerde pusulanızı yere yatay ve düz şekilde tutun. Pusulanın renkli ibresi ile pusula çerçevesindeki N işareti kesişene değin pusulayı çevirin. N ile pusula renkli iğnesi kesiştiğinde durun. Ardından AL-QIBLA_YONU servisinden aldığınız kıble derecesini N’den itibaren saat yönünde bulun. Kıble açısının gösterdiği o yön sizin kıble yönünüzdür. Görüldüğü üzere bu iki yolla kıble yönünüzü hızlı ve doğru bir şekilde belirlemiş olacaksınız.

KAYNAK: https://www.al-qibla.net