Show TV’nin ilgiyle izlenen dizisi Kızılcık Şerbeti final mi yapacak? Dün akşam yayın cezası nedeniyle yarıda kesilen dizide flaş gelişme…

Başrollerini Evrim Alasya, Barış Kılıç, Sıla Türkoğlu ve Doğukan Güngör'ün paylaştığı Kızılcık Şerbeti dizisi sosyal medya gündeminde yer alıyor. RTÜK, Show TV'nin Gold Film imzalı sevilen dizisi için 5 program boyunca yayın durdurma cezası verdi. Dizinin yeni bölümüne saniyeler kalan başladıktan sonra yayının yarıda kesilmesi, izleyicilerde tepkilere sebep oldu. Özetten yeni bölüme geçtiği sırada dizi bir anda kesildi ve kanalda belgesel yayınlandı.

Dizide birkaç hafta önce Ceren Karakoç'un canlandırdığı Nursema karakterinin,  ailesi tarafından istemediği erkekle zorla evlendirilmesi ve evlendiği erkek tarafından camdan aşağı atılmasını içeren sahneler RTÜK’ten tepki görmüştü.

Karara itiraz edilmesine rağmen RTÜK ani bir kararla Kızılcık Şerbeti'nin yeni bölümünü yayınlamadı. Show TV'den konuya dair şu açıklama geldi:

"Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun 2023/12 sayılı toplantısında alınan 15 No'lu kararı uyarınca, "Kızılcık Şerbeti" dizimizin yayını durdurulmuş ve yerine RTÜK tarafından kanalımıza yayınlanmak üzere gönderilen belgeseller yayına alınmıştır."

Öte yandan, bu denli tepki çeken ve 5 bölüm yayınlanmama cezası alan Kızılcık Şerbeti final mi yapacak sorusu da gündeme geldi. Ancak yapım ve kanal cephesinden henüz böyle bir açıklama gelmedi. Haftayı birincilikle kapatarak reyting rekoru kıran dizinin bitmesi olası görünmüyor.

Editör: Didem Bektaş