Kolajen takviyesi faydaları nelerdir, kolajen nedir, ne işe yarar? Cilt ve saç sağlığı dışında kolajenin en büyük 6 faydası nedir?

Kolajen kemiklerde, deride, kaslarda ve diğer vücut kısımlarında önemli bir bileşendir. İnsanlar genellikle diğer şeylerin yanı sıra cilt sağlığını desteklemek için kolajen takviyesi alırlar.

Kolajen vücudunuzda en bol bulunan proteindir. Tendonlar, bağlar, cilt ve kaslar dahil olmak üzere çeşitli vücut kısımlarını oluşturan bağ dokularının ana bileşenidir.

Kolajen, cildinize yapı sağlamak ve kemiklerinizi güçlendirmek dahil olmak üzere birçok önemli işleve sahiptir. Son yıllarda kolajen takviyeleri popüler hale geldi.

Bu takviyeler öncelikle toz halinde gelir ancak kapsüllerde de bulunur. Takviyelerde bulunan kolajen türleri değişir - bazıları bir veya iki tür içerirken diğerleri beşe kadar içerir.

Kolajen içeren besinler

Kemik suyu gibi jelatin içeren besinler kolajen sağlar. Jelatin, işlenmiş kolajenden elde edilen bir protein maddesidir. Kolajen hayvanların bağ dokularında bulunur. Bu nedenle tavuk derisi, domuz derisi, sığır eti ve balık gibi yiyecekler kolajen kaynaklarıdır.

C vitamini kolajen sentezi için çok önemlidir, bu nedenle narenciye, brokoli ve dolmalık biber gibi bu vitamin açısından zengin yiyecekler yediğinizden de emin olmalısınız.

Kolajen takviyelerinin sağlığa faydaları

Kolajen takviyesi ne işe yarar, faydaları nelerdir?

1. Cilt Sağlığını İyileştirebilir

2. Eklem ağrısını hafifletebilir

3. Kemik Kaybını Önleyebilir

4. Kas Kütlesini Artırabilir

5. Kalp sağlığını geliştirebilir

6. Diğer sağlık yararları

Saç ve tırnaklar. Kolajen takviyesi almak, kırılganlığı önleyerek tırnaklarınızın gücünü artırabilir. Ek olarak, saçlarınızın ve tırnaklarınızın uzamasına yardımcı olabilir.

Bağırsak sağlığı. Bu iddiayı destekleyen hiçbir bilimsel kanıt olmamasına rağmen, bazı sağlık uzmanları kolajen takviyelerinin bağırsak geçirgenliği olarak da adlandırılan sızdıran bağırsak sendromunu tedavi edebileceğini iddia etmektedir.

Beyin sağlığı. Beyin sağlığında kolajen takviyelerinin rolünü inceleyen hiçbir çalışma yok, ancak bazı insanlar bunların ruh halini iyileştirdiğini ve kaygı semptomlarını azalttığını iddia ediyor.

Kilo kaybı. Kolajen takviyelerinin kilo kaybını ve daha hızlı metabolizmayı destekleyebileceğine inanılıyor. Ancak, hiçbir çalışma bu iddiaları desteklememektedir.

Editör: Didem Bektaş