Süper ligin güçlü ekiplerinden Arabam.com Konyaspor Milli ara sonra çıktığı ilk maçta hata yapmadı. Anadolu temsilcisi Galatasaray mağlubiyetinin ardından sahasında HangiKredi Ümraniyespor'u 1-0 mağlup ederek moral buldu. 

Konyaspor gelecek hafta deplasmanda Antalyaspor'la karşılacak. Ümraniyespor ise Kayserispor'u konuk edecek.

Uzun bir aradan sonra kendi sahasında taraftarının önüne çıkan Anadolu ekibi güzel bir galibiyet alarak taraftarlarını mutlu etti.

Bilindiği üzere Konyaspor Avrupa liginde Vaduz ile oynanan maçtan sonra stadyumda oluşan zemin hasarından dolayı iç saha maçlarını Eskişer'de oynamıştı. Bu süreçte Yeşil beyazlı taraftarlar takımlarını adeta deplasmana gider gibi Eskişehir'e giderek desteklediler.   

KONYASPOR ZİRVEYE ORTAK OLDU

Alınan galibiyetin ardından 17 puana yükselen Arabam.com Konyaspor, ligde averajla 3.sıraya yükseldi. Anadolu temsilcisi Medipol Başakşehir ve Adana Demirspor'la birlikte zirveyi paylaşıyor. 

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, HangiKredi Ümraniyespor maçı sonrası yaptığı açıklamalarda:

''Evet bugün birçok yönden kazanmamız gereken bir maçtı. Bir kere her maçta üç puan çok değerli. Ligin üst sıralarında yer almak istiyoruz. Bunlar tabii her ne kadar ilerleyen haftada şekilleniyorsa da, alınan her puan ligin sonlarına doğru bize yardımcı olacak. Ligin 8'inci haftasına geldiğinizde Konya'daki ilk maçımızdı. Seyircimizle gerçek anlamda ilk buluşmamızdı. O noktada da bizim için bu maçı kazanmak değerliydi. Maç öncesi maça bakışımız bu şekildeydi. Maçın içine girdiğimiz zaman ilk yarı kontrol bizdeydi ama bunu net pozisyona çevirmekte açıkçası çok da hünerli değildik. Bunun yanında pozisyon yoktu ama çok değerli bir dakikada Muhammet ile golü bulduk. İkinci yarı dönem dönem top Ümraniye'deydi. Ama onların da net pozisyona girme yönünde sıkıntıları vardı. Biz burada daha etkili olabilirdik. Topa daha çok sahip olabilirdik. Daha çok geçiş imkanlarını daha kullanabilirdik. Efektif olabilirdik. Bu efektifliğe ikinci yarı özellikle sahip değildik. Ama bugün yaptıklarımızı kazanç olarak, yapamadıklarımızın da farkında olarak bu çok değerli 3 puanı cebimize koyacağız. Hanemize yazdıracağız ve yarın itibarıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Yeni zeminde maçtan 1 gün önce antrenman yapma durumumuz vardı. Son derece sağlıklı bir zeminde bugün oynadık. Tabii ki hibrit çim, bizim için farklı bir deneyim. Haftalar geçtikçe bu zemine adaptasyonumuz daha iyi olacaktır. Ama gerçekten özenle çalışılmış. Dünkü antrenmandan sonra da en ufak bir reaksiyon vermedi. Çim kalkmaları, bazı yerlerin ayrılmaları, sararmalar gibi şeylerin hiçbirisi olmadı. Bir önceki zeminimizden daha sağlıklı bir zeminle karşılaştık. Çok şükür ki bu stadımızdan ayrı kaldığımız haftalar bize pahalıya patlamadı. Orada da kaybımızı en aza indirmiş olduk'' ifadelerini kullandı.